Novoletna voščilnica. Izr. prof. dr. Svebor Sečak. Ne pozabite: plesati pomeni živeti polnimi pljuči!

Za nami na AMEU Akademiji za ples je zelo uspešno leto 2023. Razvijamo svoje programe, pridobili smo prve magistrske diplomante, širimo Erasmus razmenjavo z eminentnimi svetovnimi akademijami, naši javni nastopi so vse bolj prepoznani in jih je vse več, v akademskem smislu smo tudi zelo aktivni na mednarodnih konferencah in podobno, in to vse načrtujemo nadaljevati v 2024.

Na odrskih deskah

Osebno zame je leto 2023 zelo pomembno, ker smo pridobili nov zakon o gledališčih na Hrvaškem in se bom po več kot štirih desetletjih kariere upokojil kot prvi plesalec ter sem v tem letu nastopil zadnjič na odru kot Vojvoda od Kurlanda v baletu Giselle. V letu 2024 načrtujem nadaljevati delo kot baletni mojster, visokošolski profesor in koreograf.

Kot dekan Akademije za ples AMEU

Vsem vam želim veliko zdravja, veselja in ljubezni ter uresničenih načrtov v prihodnjem letu; v vsakem primeru z veliko glasbe in plesa, kajti ne pozabite: plesati pomeni živeti polnimi pljuči. (pogled nazaj in naprej ter novoletno voščilo dekana Akademije za ples AMEU izr. prof. dr. Sveborja Sečka)