Novoletna čestitka Urše Rupnik. Želim strpnosti, sodelovanja, medsebojnega razumevanja in spoštovanja. Zdravja! Pristnih nasmehov in toplih objemov.

Urša Rupnik v projektu Lize Šimenc Red (foto: Nina Pernat)

Leto 2022 je bilo zame eno od najbolj plesnih let, sodelovala sem pri soustvarjanju kar štirih plesnih predstav, in sicer Rosana Hribar: Priznati neznosno. Ljubim te. s premiero v začetku oktobra v Španskih borcih, sledil je Plenir avtorice Daše Grgič sredi novembra v Slovenskem stalnem gledališču Trst, potem sem v začetku decembra na oder Cankarjevega doma postavila svojo Iščočo kot prvi del avtorskega opusa in leto zaključila z eksplozijo pozitivne energije v Plesnem Teatru Ljubljana v plesni predstavi Odmerjanje užitka 2/Measure of Pleasure 2, katere so-avtorja sta Mojca Majcen in Igor Sviderski. Tako da spominov na 2022 bo ogromno, tistih z odrskih desk pa tudi vseh tistih, ki se dogajajo v zaodrju, po bolj ali manj za ples primernih studiih, kjer ustvarjamo, snujemo, debatiramo, vadimo, trpimo, se potimo, prepiramo, do nezavesti smejimo, skratka skupaj s sodelavci in sodelavkami v procesu nastajanja predstave preživimo in doživimo marsikaj, kar je očem občinstva sicer nevidno, vedno pa odzvanja v predstavi, ko le ta ugleda odrsko luč. Hvala torej vsem sopotnikom in sopotnicam plesnega leta 2022: Rosani Hribar, Tini Habun, Patriciji Crnković, Severi Gjurin, Daši Grgič, Mojci Majcen, Luki Ostrežu, Branku Mitroviću, Igorju Sviderskemu, Alenu Jelenu, Maši Kagao Knez, Dalandi Diallo, Davidu Niku Lipovacu, Davidu Kocmurju, Danilu Pečarju, Ursus Dancers kolektivu in vsem, ki z nami odmerjate užitek v plesnih studiih in gledališčih.

(foto: Nina Pernat)

Po intenzivnem letu upam, da si bom privoščila vsaj štirinajst dni hudega morskega oddiha in vsaj štirinajst dobrih knjig (še bolje pa vsakega po 23 smeh).

(foto: Nina Pernat)

V letu 2023 želim strpnosti, sodelovanja, medsebojnega razumevanja in spoštovanja. Zdravja! Pristnih nasmehov in toplih objemov. Dotikov. Človeških in človečnih dotikov, ki zdravijo, dajejo oporo in podporo, pravijo, da smo tu en za drugega in dotikov, ko se kos umetnosti, nenavadna zgodba, zanimiv dogodek, lepote narave … dotaknejo naše duše, jo nahranijo in ohranijo prizemljeno v tem ponorelem svetu. (novoletna razmišljanja plesalke, koreografinje, pedagoginje Urše Rupnik)