Novoletna čestitka. Urša Rupnik. Čim več norih idej in dobrega telesnega počutja

Leto 2014 mi bo ostalo v spominu, ker mi je aprila uspelo v Ljubljano pripeljati enega večjih plesnih pedagogov – Joa Alegada, ki je bil tu nazadnje kakšnih 15 let nazaj. Za organizacijo delavnice, na kateri je bilo čez 70 udeležencev, sta zaslužna tudi KUD Baobab in Kjara’s Dance Project, hvala! Potem je sledilo dolgo in vroče plesno poletje v Pragi in na Dunaju, obakrat sem se potila v vlogi asistentke Joa Alegada in preživela navdihujoč plesni mesec na festivalu ImPulsTanz.

Ena zanimivejših letošnjih izkušenj je bila tudi udeležba na tekmovanju No Ballet v Nemčiji, kjer sem nastopala z Mojco Majcen v koreografiji Etche Dvornik, čeprav nismo dobile nobene nagrade (ker je bil naš piece preveč avantgarden), smo skupaj preživele super plesni vikend. Potem so tukaj še razna sodelovanja in nova poznanstva (delo z Matjažem Faričem, ki ga kot koreografa zelo spoštujem; pa sodelovanje z mlajšima plesalkama Tino Benko in Nežo Jamnikar, ki sta super punci in ustvarjalki, in veselje z vsemi dekleti (in fanti), ki pridno hodijo na moje klase in netijo moje veselje do poučevanja).
V prihajajočem letu si želim na prvem mestu seveda zdravja in dobrega telesnega počutja, potem pa čim več zanimivih in izpolnjujočih projektov, dobrih klasov in delavnic, uspešnih sodelovanj … Podobno želim tudi vsem plesnim kolegom in čim več norih idej, navdihujočih umetniških muz, uspešno izvedenih projektov, odobrenih prijav na razpise pa še polno vrečo denarja, da bo domišljija lahko razprla krila in delovala brez meja.
Bralkam, bralcem in gledalkam, gledalcem pa seveda želim veliko plesa, saj je dan brez plesa izgubljen dan!
View Gallery 4 Photos