Novoletna čestitka. Anja in Matej Pritekelj. Svetovna prvaka tik ob koncu leta.

V soboto, 13.12, je bilo v Italiji, Lignano, WDC AL svetovno prvenstvo v 10 plesih za vse kategorije. To je isto tekmovanje kot tisto, ki se je odvijalo v Parizu nekaj tednov nazaj (v latinu posebej in v standardu), samo drug organizator. Na tekmovanje sva odšla popolnoma neobremenjena in brez pričakovanj. Nisva vedela, kakšni pari bodo, saj jih ne poznava. Tja sva odšla uživat in pokazat najin najboljši ples. Spremljala naju je tudi najina trenerka Daniela Novak, ki je tudi sodila. Čutiva, da se z zvezo WDC lahko bolj poistovetiva zaradi glasbe, umetnosti in pravega plesa, v katerega sva se zaljubila kot mala. Plesala sva 2 tekmi: under 21 in amateurs svetovno prvenstvo. Ocenjevali so vsak ples posebej, tako da si v nekaterih plesih lahko prišel v naslednje kolo, v drugih pa ne. Publika je bila super, dvorana lepo urejena. Super je bilo plesati in glasba je bila odlična. Vse skupaj sva odplesala 9 rund. Neverjetno česa vse je naše telo zmožno. V kategoriji under 21 sva s hudim bojem postala svetovna prvaka. Je bilo kar izenačeno. Kar se je zgodilo, sva se zavedla šele čez čas, ko sva tekmovala še med amaterji. Super občutek. Med amaterji sva pa zasedla 4. mesto. Zelo sva bila zadovoljna z najinim plesom in si želela, da se tako prijeten, čeprav naporen dan, ne bi končal.

Tega leta se bova definitivno spominjala po različnih tekmovanjih, po vzponih in padcih, poškodbah. Kljub vsemu sva vztrajala in pridno trenirala in razvijala najin ples. Najbolj se bova spominjala Blackpoola ne samo plesno, ampak tudi z vidika gledalca. Dal nama je nekaj nedojemljivega, najlepšega. In na koncu sva leto super zaključila z naslovom svetovnih prvakov v 10 plesih.
Svojim kolegom in trenerjem želiva vse dobro v novem letu. Veliko veselja, sreče in uspehov, da se vsem uresničijo želje in cilji na katerem koli področju. Sebi želiva, da bi čim bolj napredovala in razvila svoj ples, in da bova s svojim plesanjem vedno zadovoljna. Najin cilj je spet plesati v Blackpoolu in uživati, navdušiti. Vsem bralcem želiva vsega, kar si želijo, uspehov in leto polno dogodivščin. Srečno!!