Novoletna čestitka. Sylvia Valentine. Srečen si, če deliš in če plešeš.

Tok življenja nas nese sem ter tja. Spremembe so stalnica in z njimi je bilo zaznamovano tudi leto 2014. Prepleteno je bilo s čustvi, izzivi in plesnimi projekti. Ni bilo lahko. A vedno se je treba dvigniti, verjeti in slediti srcu. Začetek leta je bil zazrt v preteklost … Odtis – plesni projekt pod taktirko Tanje Potočnik, ki je prepletal elemente sodobnega plesa in duh Orienta. Valovi pa so ponesli naprej, na tisto radoživo stran Bollywooda.

Prvi Bollywood flash mob v Sloveniji smo odplesali mlajši in starejši, skupaj, kar pred Mestno hišo v Ljubljani. Srečanje s kamerami je bilo v 2014 neizogibno – portret o plesalki indijskih plesov "Chak de Sylvia" francoske filmske ustvarjalke Marion Trotte in snemanje kratkega filma iranske režiserke Farzaneh Farshad – Migracija vijolic, v kateri sem odigrala vlogo Ane, ženske, ki zapušča domovino … Ples pa vendarle niti poleti ni počival. Spomini plesnih vadb v Cairu, prestolnici Egipta, in intenzivni, nepozabni orientalski dance camp na Kreti. Poletna plesna šola v Kamniku v organizaciji baletke Ane Trojnar je spodbudila tudi najmlajše k indijskemu klasičnemu plesu – in to uspešno! Nazaj v svet odraslih … Tudi to pride – Strto srce. Vprašam se, kaj je najboljše zdravilo. Spet posežem po plesu – tistem, zapeljivem, ki odraža samozavestno in malce predrzno žensko: Tease dance v skupini ognjevitih punc pod vodstvom Leje Potočnik. Pa vendarle me je zaneslo ob koncu leta spet na Vzhodni breg, kjer sem ključnih nekaj obratov odvrtela v perzijskem plesu …, kot na dvoru dinastije Qajar.
A naj se tukaj ne ustavim. Obrati naj ponesejo naprej v 2015 in napolnijo prav vse z močjo in notranjim mirom. Izzivi prav gotovo bodo, želje tudi. Da bi le imeli voljo, inspiracijo in zagon za nove podvige  – plesne in drugačne. Da bi verjeli v moč lepega! Uživajmo v vsakem drobcu sreče. Srečen si, če deliš in če plešeš. Takrat ŽIVIŠ. V 2015 želim vsem poguma, priložnosti, vere v sanje in v dobro, iskric sreče ter smeha z bližnjimi … pa s plesnim korakom v zdravo novo leto!