Novoletna čestitka Nine Noč. V letu 2017 želim vsem samo, da bi bili zdravi.

Nina Noč v Hrestaču (foto: Darja Štravs Tisu)

Za mano je naporno leto. Leto 2016 je bilo popolnoma drugačno od vseh let do zdaj. Kar celo leto sem bila na fizioterapijah in zdravila poškodbe. Vse se je začelo že v decembru 2015, od februarja 2016 pa sem bila primorana ostati na bolniški in se posvetiti popolni rehabilitaciji. V letu sem se kar trikrat poskusila vrniti na delo, vendar me je telo vsakič, že po nekaj dneh opozorilo, da je še prezgodaj. Pozdravila sem dve stres frakturi obeh stopal in na koncu še zvin ligamentov, ki se je zgodil med vajo za prihajajočega Hrestača. Letos bom izpustila tudi Hrestača. Sem pa vesela, pravzaprav presrečna, da sem ‘že’ nazaj v gledališču in se po desetmesečni odsotnosti počasi pripravljam na vrnitev v formo in nove predstave, ki me čakajo v letu 2017.

… (foto: Darja Štravs Tisu)
Minilo bo leto dni od moje odrske odsotnosti in neizmerno se veselim, da se v prihajajočem letu spet vrnem pred publiko. Seveda bi si želela iztekajoče leto kar izbrisati iz spomina, toda hkrati sem se v teh desetih mesecih naučila, da je na prvem mestu naše zdravje. Prisluhniti moramo bolečini, saj nas na nekaj opozarja. Verjamem vase in prepričana sem, da se vračam močnejša in pametnejša. To je bila zame velika izkušnja, ki je zahtevala veliko potrpljenja in živcev. Ponosna sem nase, hkrati pa se zavedam, da bi brez podpore svojih najbližjih bilo veliko težje.
V letu 2017 želim vsem samo, da bi bili zdravi. Velikokrat zdravje jemljemo samoumevno in šele, ko smo postavljeni pred preizkušnje, se zavemo, kaj pomeni. Torej, zdravo 2017! (novoletna čestitka balerine ljubljanskega baleta Nine Noč)