Novoletna čestitka Mitje Obeda. Najti iskro, ki tli v nas!

Mitja Obed

Leto 2022 je bilo izjemno plodno in darežljivo s sodelovanji s čudovitimi ljudmi in vrhunskimi umetniki iz vse Evrope. Dva večja nova projekta – Entropija (plesna predstava eksperimentalnega flamenka, izvedba v Madridu, Kranju, Ljubljani in Zagrebu) in performans Mother and Daughter v Kunsthalle na Dunaju z legendarno umetnico Sanjo Iveković sta največja dosežka letos, poleg tega pa sem na plesno-glasbenih koncertih delil oder in energijo z vrsto fantastičnih ustvarjalcev. Prav tako sem na Akademiji za ples v Ljubljani poučeval predmet Medkulturne plesne prakse.

(foto: Marko Rosandič)


Naslednje leto želim ustvariti en svoj plesni film in dva ali tri filme s svojimi učenci, malo več časa posvetiti iskanju gostovanj in nadaljevati začrtano delo. Letošnje leto je zares primanjkovalo časa, zdaj si želim organizirati in se še v večji meri posvetiti raziskovanju flamenka v vseh svojih spektrih.

(foto: Ari Agliati)


Bralcem in plesnim kolegom želim, da najdejo iskro, ki tli v njih, pa naj bo to v obliki plesa, druženja, ustvarjanja ali drugih radostih življenja. (novoletna razmišljanja plesalca, koreografa in pedagoga Mitje Obeda)