Novoletna čestitka. Ksenija Visket. Želim strpnosti, razumevanja, kreativnosti in srčnosti. Pa ostanite zdravi!

Ksenija Visket (foto: osebni arhiv T.Visket)

Po naravi sem optimistka, gledam/vidim in si zapomnim le lepe stvari in dobre, prijazne ljudi, zato se tudi redko obračam (vračam) nazaj. Konec leta pa je vseeno čas, da narediš en pregled dogajanja in strneš svoje misli o tem drugačnem, pa vendar lepem letu 2020.


Tudi meni, kot vsem ostalim ljudem, je prvi val korone, v mesecu marcu, prinesel izziv, preklop in ‘reset’ … Res smo se lovile, jaz sama, tečajnice in tehnika. V bistvu je bil prisoten strah in vse se je vrtelo okoli vprašanj, kaj, kako, kdaj, na kakšen način? Potem ugotoviš, da smo vsi na eni ladji, da se dogaja življenje in da se vsi borimo z istimi vprašanji, z istimi težavami in s strahovi. Poskušaš delati po najboljših močeh in greš naprej. Pa smo preživeli. In prišlo je poletje. Tečaje smo nadaljevale v živo ves julij in avgust, prišli so tudi prvi nastopi in festivali, kar me je neizmerno razveselilo. Jesen je dodatno odprla vrata dvema, čisto novima skupinama začetnic v Mariboru in eni novi začetni skupini na Ptuju, štart sezone je bil pozitiven in poln pričakovanj … Potem pa oktober, drugi val in hop znova na splet. Tako da letošnje leto zaključujemo virtualno in z novim znanjem uporabe zooma!! Ob tem bi se res rada zahvalila vsem svojim tečajnicam, ki vztrajajo in mi dajejo dodatno motivacijo. Punce, več kot odlične ste, zaradi vas sem tudi jaz boljša, močnejša, polna energije in idej!
Osebno si jemljem čas zase in izkoriščam vsak prosti trenutek, da grem v svoj studio, kjer se lahko v miru učim, pilim plesno tehniko, delam priprave za tečaje in pripravljam koreografije za novo predstavo. Hvala, mož, da skrbiš za tehniko in da vse teče, kot mora!!!!! Nekako se ne usmerjam v neke novosti, ne bežim v neke druge stile in ne dodajam novosti. Trdno ostajam na svoji poti in mi je orientalski ples smernica in vodilo.

(foto: osebni arhiv T. Visket)

Svojim dragim plesnim prijateljem, vsem plesalcem, plesnim ustvarjalcem in ljubiteljem plesa želim strpnosti, razumevanja, kreativnosti in srčnosti v tem novem letu, ki je pred nami. Pa ostanite zdravi!!! Želela bi pa zaključiti svojo izjavo z izjavo, meni ljube Louise L. Hay: “Ko boste močnejši na enem področju, boste ugotovili, da so postala obvladljiva tudi druga. In naslednja stvar, ki jo boste opazili, je to, da iz sadike rastete v visoko, čudovito drevo, ki ima korenine zasidrane globoko v zemljo. Z drugimi besedami, uspevali boste v celovito, čudovito, skrivnostno in neprimerljivo stvar, imenovano … ŽIVLJENJE!” (praznična razmišljanja plesalke, pedagoginje in koreografinje orientalskega plesa ter vodje plesne skupine in studia Zahir Ksenije Visket)