Nena Vrhovec Stevens. Tekmovanja World Dance Cup smo se udeležili že četrtič.

… Tinkara Bolta …

Tekmovati na DWC je za vsakega posameznika najprej dokaz, da se v plesu – seveda v zvrsti plesa, v kateri je nastopal, sploh lahko udeleži. Kar pomeni, da je bil plesalec izbran že na izbirnem plesnem tekmovanju, ki se je odvijalo februarja v Prešernovem gledališču Kranj. Vsak plesalec mora za udeležbo na tem tekmovanju delati, vaditi več kot samo ure, ki jih ima na baletnem urniku. To pomeni veliko napredovanje, saj se dela individualno in se izboljšujeta tehnika, stil plesa, nabira se kondicija, brez katere se točka ne da izvesti. Za pedagoge je to vedno dvorezni meč, saj ne vemo točno (predvsem z mlajšimi ), ki jih je bila letos cela skupina, kako se obnesejo s pritiskom vsega okoli, preden gredo na oder in odplešejo. Za starejše udeleženke, ki so že sodelovale, je bilo že nekoliko lažje in istočasno tudi težje, saj je iz leta v leto konkurenca večja, kvalitetnejša.

… Hana Koman …
Tekmovanja Dance World Cup smo se udeležili že četrtič zapovrstjo in v Bukarešto smo "peljali" različne zvrsti plesa – vse so temeljile na osnovi klasičnega baleta. Dekleta so se posebno v modernem delu tekmovanja neverjetno dobro odrezala, ne samo na odru, tudi z rezultati. V primerjavi z vsemi ostalimi lahko rečem, da jim stojimo ob strani. Sodelovali so plesalci iz 30 držav sveta. Konkurenca je bila zelo močna in bilo je devet sodnikov, ki so ocenjevali tekmovanje. Po trije sodniki za eno plesno zvrst in med njimi pa je bil tudi naš režiser in koreograf Henrik Neubauer. Smo pa še vedno zelo mala država Slovenija v primerjavi z Veliko Britanijo, Portugalsko in tudi Romunijo, ki so vodilne v številu osvojenih skupnih točk. Mesto Bukarešta je zelo veliko, po pričakovanjih še ne zelo razvita. Ljudje zelo prijazni in pripravljeni pomagati.
… Lea Koder …
Sama organizacija na tekmovanju DWC pa ponovno pohvale vredna. Skozi celoten teden smo imeli razporejene skupine, tria, duete, solo …, tako da enostavno za kakršni koli "dodatni" prosti dan ali preizkušanje ni bilo pravega časa. Menim, da nam bo tekmovanje v Bukarešti ostalo v zelo lepem spominu, saj so bile uvrstitve zelo dobre, najboljše do sedanjih tekmovanjih. Za nas je bila ponovno zelo dobra izkušnja, dekleta so si pridobila dodatne izkušnje za naslednje svetovno tekmovanje, ki se bo drugo leto odvijalo v Jerseyju. Leta 2017 pa bo v Nemčiji. Kvalifikacije za naslednje leto bodo potekale v februarju 2016 tako kot vedno v Prešernovem gledališču Kranj.
… Neža Kristan …
Mislim, da je že večina udeleženk odšla na zaslužen oddih s svojimi starši, ki so bili vseskozi zelo razumevajoči, navijaški, spodbujali so nas. Ogledali so si lahko vsa tekmovanja po direktnem live streamu. Pedagogi in koreografi pa bomo delavni. Pripravljamo poletni baletni seminar, ki se začne 18. avgusta in poteka do 28. avgusta v Baletni šoli Stevens, z gostujočo pedagoginjo iz Velike Britanije – Caroline Jenkins – Dip.RBS TTC ARAD AISTD Benesh Int. Royal Academy of Registered Teacher. (je za naš portal komentirala sodelovanje na mednarodnem plesnem festivalu Dance Worlc Cup, ki se je odvijalo v Bukarešti, baletna pedagoginja Nena Vrhovec Stevens)
… Neža Mohar, Lucija Danilov in Hana Koman …
Nekaj rezultatov: skupinska otroška klasična baletna skupina do 13. leta: Lana Druškovič, Nika Ferjan, Ana Iglič, Janja Šinkovec, Julija Brecelj, Brina Knific, Pika Balazic, Urša Jaklič so si priplesale 13 mesto v skupini, kjer je sodelovalo 24 skupin.
V skupini junior solo klasične baletne variacije do 17. leta je Neža Mohar zasedla 6. mesto in Hana Koman 7. mesto, v skupini 20 balerin.
… skupinska senior klasična baletna skupina: Neža Knific, Neža Mohar, Neža Kristan, Lucija Danilov, Hana Koman, Lea Koder, Urša Jaklič,Tinkara Bolta, Zala Perko in Zala Strniša …
V skupini senior klasična balet so si Neža Kristan, Lea Koder, Neža Mohar, Lucija Danilov, Zala Perko, Zala Strniša, Neža Knific, Hana Koman, Urša Jaklič in Tinkara Boltapriplesale 5. mesto od 10 in so uspele dobiti eno točko za Slovenijo. Otroški moderni trio: Urša Jaklič, Nika Ferjan in Lana Duškovič do zasedle 13. mesto med 24 udeleženkami.
 
… skupinska otroška klasična baletna skupina: Nika Ferjan, Janja Šinkovec, Lana Druskovič, Urša Jaklič, Ana Iglič, Pika Balazic, Julija Brecelj in Brina Knific …
View Gallery 7 Photos