Nena Vrhovec Stevens. Nika Ferjan in Lana Druškovič zlati in srebrni v Matreiu.

Nika Ferjan in Lana Druškovič …

Baletna šola Stevens se je v začetku junija na povabilo Sabine Zechner, organizatorke baletnih srečanj v Špitalu, udeležila tekmovanja ASDU European Championship 2017 v Matreiu. Tovrstnega tekmovanja smo se udeležili že dvakrat, ampak prvič v Matreiu.

… na špičkah …
Nika Ferjan in Lana Druškovič sta začeli tekmovanje v soboto in se skozi vse tri kvalifikacije uvrstili v finale ter z modernim duetom Chandolir zasedli 4. mesto. V solu klasične variacije njune starostne kategorije (1214 let) je Nika plesala variacijo Cupid ter v finalih stopila na najvišjo zlato stopničko. Lana si je z variacijo Odalisqe priplesala srebrni pokal. Tako smo kot edini predstavniki Slovenije posegli po prestižnih mestih. Priprave niso bile dolge, saj je program, ki sta ga plesali Nika in Lana, del programa za finale svetovnega plesnega pokala (DWC) v Offenburgu, kamor odhajamo konec junija. Tekmovalne točke sem pripravila jaz, z dekletoma pa je bil na tekmovanju moj mož Andrew Stevens, ki ju je spodbujal ter navezal nova poznanstva z organizatorji drugih držav. Nika in Lana pa dodajata, da sta z doseženim zelo zadovoljni.
… s pedagogom Andrewom Stevenson …
Seveda smo v teh dneh v polnem zagonu, saj pripravljamo še zaključno predstavo tega leta, kjer se bosta predstavila tudi solist ljubljanskega baleta Petar Đorčevski in balerina Nina Noč kot del 2. dejanja Labodjega jezera.  (je za naš portal sporočila Nena Vrhovec Stevens, balerina in umetniška vodja Baletne šole Stevens)
… na podelitvi. (foto: arhiv Baletne šole Stevens)
View Gallery 4 Photos