Ne zamudite! Avdicija za nov projekt mednarodne skupine Balkan Dance Project Vol. 3!

Pridružite se aktivni in radovedni ekipi Balkan Dance Project. (Foto: Vukašin Ljuština)

Balkan Dance Project (BDP) v sodelovanju s Festivalom Velenje, Združenjem Profesionalnih baletnih plesalcev, koreografov in baletnih pedagogov iz Srbije in plesno organizacijo Tanzelarija (BIH) išče plesalke in plesalce za novo plesno produkcijo pod naslovom Balkan Dance Project Vol. 3.
Balkan Dance project Vol. 3 je triptih priznanih koreografov Igorja Kirova (Makedonija), Aleksandra Saše Ilića (Srbija) in Ivane Hadžihasanović (Bosna in Hercegovina), ki bo premierno izveden v Bosanskem kulturnem centru, 14. oktobra 2017. Premieri sledi turneja po Sloveniji, Makedoniji, Srbiji in BiH. Plesalke in plesalci morajo imeti solidno znanje baletne tehnike, sodobne plesne tehnike in morajo biti vešči improvizacije. Avdicija za plesalce in plesalke bo 27. maja 2017 na Osnovni glasbeni in baletni šoli Novo Sarajevo z začetkom ob 16.00 uri. Vsi zainteresirani morajo poslati življenjepis, portretno fotografijo na balkandanceproject@gmail.com. Več informacij lahko dobite po telefonu +386 41364122 (Slovenija) ali na facebook strani: Balkan Dance projekt ali youtube strani: Balkan Dance Project. Delo na projektu bo potekalo od 20. avgusta do 31. oktobra 2017 v Sarajevu (BIH).

… (foto: Vukašin Ljuština)
Balkan Dance Project je mednarodni plesni projekt, ki združuje mlade obetavne koreografe, plesalce in druge ustvarjalce iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine. Skozi individualne zgodbe ustvarjalci raziskujejo skupno izkušnjo bivanja na območju Balkana. BDP povezuje vrhunske ustvarjalce širše regije, spodbuja regionalno sodelovanje in integracijo ustvarjalcev iz različnih držav s skupno kulturno dediščino. Zadnji plesni produkciji Balkan Dance Project-a The Cube Untold v koreografiji Igorja Kirova in Po Sonetu v koreografiji Aleksandra Ilića in Natalie Iwaniec si lahko ogledate 21. junija na Odprti plesni sceni v Mariboru. Balkan Dance Project bo pozneje tudi zaključil Festival plesa v Šibeniku (28. julija) in se predstavil na Mednarodnem plesnem festivalu sodobnega plesa v Mexico Cityju. (je za naš portal sporočila plesalka Mojca Majcen, ki z Balkan Dance Projectom sodeluje od samega začetka)