Nataša Kočar. Vabljeni na Nawar. V Kamnik.

Nataša Kočar v plesnem elementu

Med 3. in 5. marcem se bo v Domu Kulture Kamnik odvijal že 7. mednarodni festival orientalskega plesa Nawar. Festival je zdaj že dodobra zasidran v slovensko plesno sceno in sodi med najboljše tovrstne dogodke na območju Balkana. Na sedmem festivalu pričakujemo obiskovalce iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne, Grčije, Španije, Slovaške, Madžarske, Rusije, Italije in Nemčije. Organizatorki Mateja Mikulan in Nataša Kočar sva tokrat v goste povabili stilsko raznolike plesne pedagoge.

Nataša Kočar in Mateja Mikulan sta glavni sili festivala Nawar, na katerem bodo sodelovale pedagoginje …
Glavna učiteljica festivala bo Nesma, plesalka, učiteljica in koreografinja iz Španije, ki ima zavidljivo plesno kariero in lastno založbo. Poleg rednih delavnic bo Nesma vodila tudi ‘masterclass’.
… Nesma …
Nesmi se bosta pridružili še dve tuji plesni pedagoginji, Daniela Totova iz Slovaške, ki je delo zdravnice zamenjala za ples in trenutno živi ter ustvarja v Kairu, ter Maria Aya iz Grčije, ki je že stara znanka slovenskim plesalkam in bo tokrat vodila delavnico ‘vintage’ plesnega stila.
… Daniela Totova …
Kot vsako leto tudi letos Nawar podpira domače plesalce. Tako bosta s svojim bogatim plesnim in pedagoškim znanjem obogatili dogodek Nadia Džamastagić, izvrstna plesalka in koreografinja tribal fusion stila, in Nika Mlakar, vrhunska plesalka, koreografinja in dvakratna svetovna prvakinja.
Poleg učiteljic orientalskega plesnega stila sta organizatorki k sodelovanju povabili profesionalno balerino Ano Trojnar, ki bo na festivalu vodila posebno delavnico balet za orientalske plesalke.
… Nika Mlakar …
Naj še omenimo, da boste lahko poleg rednih delavnic obiskali še dve t. i. DDV-delavnici, ki jih bosta vodili še dokaj neznani učiteljici, a zato nič manj kakovostni, Liudmila Karpycheva iz Rusije ter Salomi iz Grčije, ki bosta na festivalu vodili folklorni delavnici.
… Nadia Džamastagić. (Fotot: festival Nawar)
Festival bo postregel tudi z dvema plesnima večeroma. Prvi, ‘Bint al balad’, bo izobraževalne narave, saj bo sestavljen iz dveh predavanj ter izbranih folklor Egipta ter Arabskega polotoka. Drugi plesni večer bo že skoraj tradicionalni gala večer Nawar, na katerem se bodo predstavile učiteljice festivala ter povabljene plesalke iz Slovenije ter Evrope. Organizatorki obljubljata izvrsten plesni večer, ki bo ponudil paleto plesnih stilov, čudovite koreografije in barvite plesne kostume. Večer, ki ga ne gre zamuditi in je namenjen širšemu občinstvu. Več o festivalu si lahko preberete na uradni spletni strani www.nawar.si ali na FB-strani Nawar Festival, vstopnice za Gala večer pa so že naprodaj prek portala www.mojekarte.si. (je za naš portal sporočila in vas povabila na tradicionalni festival Nawar plesalka, pedagoginja in koreografinja Nataša Kočar)

View Gallery 6 Photos