Moje poletje. Društvo Gor. Urbani akterji evropske hip hop kulture.

Pridite po energijo. Pridite GOR!

V petek, 14. 8. 2015, se bo na ploščadi košarkarskega igrišča na Metelkovi (‘zid slave’) zgodil ‘Supa Jam’ grafitarski dogodek, ki ga tokrat s pomočjo lokalnih grafitarskih akterjev organizira ŠKD Gor. Pričakujemo zasedbo domačih (Azram, Makine, Zuias, Kol, Rick, Basor, Siker, Amor, Trok, Rex, Teoson itd.) kot tujih urbanih umetnikov (Chez, Lunar, Royal, Bios, Atomic, vsi iz Hrvaške, Torb iz Osla in Ruckus iz Newcastle-a itd.) Prav tako bo v sklopu dogodka potekal ‘urbani boljšji sejem’, med tem ko se bo v tovarni Rog odvijala break dance delavnica z enim boljših break dance plesalcev na svetu, Bboy Ruckus Bad Taste Cru iz Newcastlea. Za glasbeno podlago bodo poskrbeli izbrani lokalni že uveljavljeni DJ-i (Woo-D, Bakto, K’pow, SunnySun, Splinta, Zhe in Ozo), prav tako tuji (T-Killa iz Osla, Bijan iz Zagreba in Dániel iz Budimpešte), povrh vsega pa bodo svoje vinilne plošče odvrteli še ne uveljavljeni lokalni DJ-i (Linda, Žiga in Blaž).

V soboto, 15. 8. 2015, nadaljujemo dogajanje z dogodkom King Of The Concrete 2015 (v nadaljevanju KOTC), ki bo v parku Mostec. KOTC je v prvi vrsti obletnica ustanovitve breakdance ekipe Flow From Below, ki deluje v zapuščeni tovarni Rog. Člani skupine že vse od leta 2008 dogodek organizirajo izključno iz lastnih sredstev, ki jih zbirajo tudi z uličnimi predstavami in s pomočjo drugih urbanih akterjev in prijateljev. Dogodek je od samega začetka uspešen, predvsem zaradi kulturnega povezovanja med urbanimi umetniki ljubljanske hip hop scene in vključuje breakdance tekmovanje, live jam ter grafiti razstavo. Namen celotnega vikenda je izražanje skozi kulturo hip hopa in povezovanje tako lokalnih kot mednarodnih hip hop umetnikov v duhu pozitivne energije.
Na dogodku pričakujemo mednarodno udeležbo break plesalcev iz celotne Evrope, za glasbeno spremljavo bodo poskrbeli priznani lokalni DJ-i (Woo-D, K’pow, SunnySun in Zhe), prav tako mednarodni (T-Killa iz Osla, Bijan iz Zagreba in Dániel iz Budimpešte), na dogodku pa bo tudi živa glasba (Miki na bobnih, Igor Večerić na Moog sintisajzerju, Boštjan Franetič na kitari in DJ Bijan na schratchu). Ob sproščenem vzdušju v parku Mostec imajo urbani akterji evropske hip hop kulture možnost povezovanja in navezovanja stikov. To vsem omogoča iskreno in konstruktivno povezovanje za nadaljnje sodelovanje med umetniki (na vseh področjih hip hop kulture). Sobotni dogodek bomo zaključili z žurom v skate parku tovarne Rog, ki zaradi svoje alternativnosti in lokacije pričara posebno urbano vzdušje.
Na vseh dogodkih v sklopu KOTC 2015 (‘Supa jam’, ‘Flea market’, ‘break dance delavnica’, ‘KOTC 2015’ in ‘žur v tovarni rog’) pričakujemo približno 300 lokalnih in 200 mednarodnih obiskovalcev.
Vsi dogodki v sklopu KOTC 2015 so organizirani s strani športno-kulturnega društva Gor, ki skrbi za promocijo, izobraževanje, organizacijo in spodbujanje urbane kulture hip hopa. Športno kulturno društvo Gor je prostovoljno, samostojno, javno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki se združujejo zaradi skupnega razvijanja in gojitve hip hop kulture in s tem v osnovi: plesa (breaking, popping, locking in electric boogaloo), ulične umetnosti (graffiti art), predvajanje glasbe (DJ) in rimane lirike (MC).
Športno-kulturno društvo GOR je bilo ustanovljeno 17. 1. 2013, vendar je ustanovitev predstavljala le konec dolgega procesa osnovanja ekipe, ki se je začel leta 2008 v zapuščeni tovarni Rog. Motiv za ustanovitev društva je bil zagotovo dogodek Cypher To The People, ki je združil aktivne ustvarjalce hip hopa, kot so: SunnySun, (Balance Crew in Wudisban); Geth (Wudisban); Dj Bakto, Dj Woo-D in Dj Sushi (vsi Good Foot DJ’S); Kpow, (RDYO); Azo, Ahim, Majki, Kol (vsi 1107 klan); Rex, (Zek Crew) Suši, Widi, Čuk, Gerbec, Kranskee, (vsi FlowFromBelow); Alma, (Balos Diner) in druge že uveljavljene skupine in posameznike. Pripravljenost do kreiranja skupnega dogodka, odprtost pri dogovarjanju, ekipa, ki je na koncu izpeljala jam, in seveda vsi ljubitelji kulture so poskrbeli za neverjetno pozitivno in konstruktivno energijo (od ljudi za ljudi). Ta energija je ustvarila GOR. (sporoča član društva Gor Blaž Kranjc in vas vabi, da se pridružite plesnim aktivnostim 14. in 15. avgusta)

View Gallery 6 Photos