Mladi upi. Glasujte za Patricijo Crnkovič!

Patricija Crnkovič je začela plesati v vrtcu, in sicer predvsem zato, da bi premagala svojo sramežljivost in plašnost. Prav zaradi tega je najprej plesala skupaj z mamo, ki je ni želela izpustiti iz plesne dvorane. Pri plesu jo je najprej očaral balet, zato sta jo starša pri šestih letih vpisala v plesno pripravnico na glasbeni šoli v Kamniku. A ta zvrst kmalu ni bila več dovolj; Patricija se je pri enajstih letih vpisala v svoj prvi plesni klub ter začela plesati jazz. "Ko sem prvič stopila na tekmovalni oder, sem vedela, da je to tisto, kar si želim početi v življenju," se danes spominja talentirana plesalka. Ljubezen do baleta seveda ni izpuhtela, zato je Patricija začela po treh letih glasbene pripravnice obiskovati Baletno šolo na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kamor jo je pozneje, vzporedno z Gimnazijo Bežigrad, vodila tudi njena srednješolska pot.

Želja po izpopolnjevanju plesnega znanja jo je obenem pripeljala v Društvo Kazina, kjer lahko razvija svoj talent in nadgrajuje svoje plesno znanje. "Ko se Patricija postavi na oder, že brez velikih popravkov deluje izredno pristno," pojasnjuje njen trener in koreograf Mitja Popovski. "Ples je umetnost, kar pomeni, da morajo gledalci plesalca sprejeti, se poistovetiti z njim, ko jim odpleše določeno življenjsko situacijo, in mislim, da to Patricija naredi res vrhunsko." Patricija pravi, da je neizmerno ponosna na vse dosežke, ki jih je dosegla pod okriljem Svetovne plesne zveze, predvsem na lanskoletno svetovno prvenstvo, na katerem je dosegla prvi mesti v kategorijah show soul ter jazz. Nič manj pomemben ni niti nastop na Evroviziji mladih plesalcev leta 2013, veliko pa ji pomenijo tudi vse predstave, v katerih je sodelovala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana ter v Društvu Kazina. A čeprav se zdi, da je dosegla že vse, mladi plesalki ciljev ne manjka. Želi si tekmovati na mednarodni ravni in skrbeti, da bo slovenska himna postala stalnica na evropskih in svetovnih plesnih tekmovanjih, nekoč pa bi se rada preizkusila tudi v kakšni svetovni plesni šoli.
A uresničitev vseh teh želja je seveda povezana tudi z ogromnimi finančnimi vložki. Ker je Patricija trenutno v tekmovalni fazi, se udeležuje številnih mednarodnih tekmovanj, ki stanejo in na katera se je treba nekako pripeljati. Potem je potrebno seveda poskrbeti tudi za ustrezen kostum in za vse to bi ji finančna sredstva Zavarovalnice Triglav prišla še kako prav. "Stroške mojega plesnega udejstvovanja v celoti nosita starša, za kar sem jima zelo hvaležna, a rada bi se udeležila tudi kakšnih dodatnih poletnih izpopolnjevanj," nam svoje želje zaupa Patricija, o kateri bomo glede na njen izjemen talent in neizmerno predanost plesu v prihodnje zagotovo še veliko slišali. (so zapisali v Patricijinem predstavitvenem tekstu na spletni strani Zavarovalnice Triglav, ki je ponovno razpisala akcijo Mladi upi, s katero pomagajo mladim slovenskim talentom, da z njihovo finančno pomočjo pridejo lažje do cilja. Za Patricijo Crnkovič lahko glasujete do 11. maja do 12.00 na linku http://www.mladi-upi.si/clanek/up/patricija-crnkovic.html )
… (foto: Mateja Jordovič Potočnik)
View Gallery 4 Photos