Mirjam Podobnik. Moji plesalci so svoje delo opravili odlično!

Mirjam Podobnik se je veselila petega mesta na svetovnem prvenstvu v Pragi. (Foto: FB)

Svetovno prvenstvo v šovu za otroke v Pragi je znova pokazalo premoč Rusije, Belorusije in preostalih držav na vzhodu. Tokrat malo manj v smislu same plesne tehnike, bolj pa na področju bogate scenografije in malo drugačno razmišljanje v koreografiji, predvsem to drugo velja za belorusko šolo plesa. Njih bi uvrstila na prvo mesto. S prvimi tremi koreografijami se strinjam, da so si priplesale medalje. Kanadi so morda malo pogledali skozi prste, na drugo mesto je jaz ne bi sodila. Maridans iz Rusije je zmagal predvsem zaradi bogate scenske in kostumske točke. Tudi glasba iz filma The Greatest Showman je prispevala svoje.

Mirjam s plesalkami otroške formacije s točko …

Realno bi se naša formacija lahko uvrstila na četrto, morda celo na tretje mesto, saj druga ruska formacija ni imela kakovosti za finale. Moji plesalci so svoje delo opravili odlično. Vsakokrat so odplesali na polno. Bili so daleč najbolj usklajeni in tehnično dodelani. Zelo sem ponosna nanje. Še dve leti bomo skupaj in se že veselim napredka, ki mi ga kažejo iz leta v leto. (je za naš portal komentirala doseženo peto mesto na svetovnem prvenstvu v šovu v kategoriji velikih formacij za otroke koreografinja točke Najstarejša piščal na svetu Mirjam Podobnik. Mirjam in plesna ekipa prihajajo iz Kazine.

… Najstarejša piščal na svetu

Prvo mesto je pripadlo Rusiji, drugo Kanadi in tretje Belorusiji. V sodniški ekipi je bila tudi naša sodnica Žužana Bartha. Poročilo s svetovnega prvenstva , ki se je končalo v nedeljo v Pragi, pa pričakujte v kratkem s strani Matevža Česna, ki je z ekipo Bolera stal na najvišjih stopničkah.)