Minka Veselič Kološa. Zimska plesna šola v Mariboru je nared!

Na Zimski plesni šoli je vedno zabavno. (Foto: Saša Huzjak)

Misli na program ZPŠ so prisotne kar skozi vse leto. Pozorno spremljam delo skupin in posameznikov, obiskujem njihove produkcije, predstave, seveda tudi celotno profesionalno slovensko plesno sceno in gostujoče tuje umetnike. Končna odločitev se včasih razlikuje od želje zaradi različnih razlogov (beri tudi finančnih), ampak pozornost usmerjam v to, da je del programa namenjen mlajšim, manj izkušenim plesalcem, drugi del pa je primeren za izpopolnjevanje bolj izkušenih. Enakovredno pozornost dajemo tako pridobivanju plesnega tehničnega znanja kot različnim kreativnim, improvizacijskim pristopom oziroma koreografskemu ustvarjanju.

Minka Veselič Kološa
Pedagogi, ki bodo prvič sodelovali na ZPŠ, so: Urša Rupnik za sodobno/modern tehniko follow the flow, Tamás Tuza s sodobno tehniko ground eagle, Jurij Konjar z delavnicami kontaktne improvizacije, Katjuša Kovačič in Nikola Orešković s capoeiro in fluid balance delavnico.
… (foto: Saša Huzjan)
Simon Wehrli bo že tretjič poučeval sodobni ples flying low, Saša Lončar bo petič vodila plesno delavnico za otroke od 5 do 7 let in mentorsko delavnico s hospitiranjem otroških delavnic, zjutraj bo že drugič za prebujanje telesa poskrbela izkušena plesalka, performerka Tina Valentan. (je za naš portal napovedala dogajanje na 33. Zimski plesni šoli Minka Veselič Kološa, strokovna sodelavka za ples Javnega sklada za kulturne dejavnosti Maribor. Na zimsko plesno šolo se lahko odpravite med 23. in 26. februarjem, namenjena pa je vsem, ki se ukvarjate s plesom na kakršenkoli način.)