Mimi Marčac Mirčeta. Na plesnem kampu Arsana so rezultati vedno odlični!

Mimi Marčac Mirčeta na odru Arsane (foto: Slavko Rajh)

Že tretje leto prirejamo ‘Art dance camp’ Arsana v okviru jazz festivala Arsana na Ptuju. Kamp temelji programsko na vseh plesnih zvrsteh, jazz, hip-hop, disko, comemporary, moderen. Letos smo trije koreografi (Giancarlo Tarabella, Ana Vodišek in jaz) imeli pet dni po dvourne delavnice, na katerih smo skupaj s plesalci pripravili 30-minutno predstavo.

Na kampu se plesalci naučijo, kako deluje in živi plesna družba in da je ples celovit. Da je dober plesalec tisti, ki ceni vse plesne zvrsti in jih tudi odpleše. Da so srce in predanost in dobra igra (da ‘padeš not’ na odru) na odru najpomembnejši. Da poveš zgodbo do konca, to občinstvo ceni.

Plesalci, ki so se udeležili letošnje Arsane, so tekmovalci različnih plesnih zvrsti. Na kampu plešejo vse. Res je naporno, ko si moraš v petih dneh zapomniti 30 minut koreografije, kdaj se kdo preobleče, na kateri strani odra gre dol itd. Vendar je na koncu rezultat izjemen. Ne bom pozabila Vanese Majerič, ki je na koncu jokala od veselja, od sreče. In staršev, ki so se nam zahvaljevali, ker niso mogli verjeti, kaj lahko mi naredimo z otroki v šestih dneh.

Mimi in Giancarlo v plesnem elementu

Prejšnja leta smo imeli koreografi samo temo, letos pa sem si zamislila zgodbo in skupaj z Giancarlom dan pred odhodom v Ljubljani napisala kratek scenarij. Govori o dekletu, ki ljubi ples in jo ugrabijo, odpeljejo na ladjo, ki doživi brodolom …

Giancarlo Tarabella, Jure Krajnc in Mimi Marčac Mirčeta (foto: Slavko Rajh)

Na koncu predstave koreografi odplešemo za poklon nekaj malega, da sta tudi poklon in zaključek predstave lepa kot na vsaki profesionalni predstavi. Midva z Giancarlom zares neizmerno uživava, ko pleševa in ustvarjava skupaj. (je Mimi Marčac Mirčeta komentirala za naš portal dogajanje na plesnem kampu Arsana, ki je del festivala Arsana na Ptuju. Zaključek petdnevnih vaj je bil na odru samostana na Ptuju prejšnji petek zvečer v organizaciji Jureta Krajnca iz PK Samba.)

 

View Gallery 5 Photos