Mimi, Azra, Jasna in Blaž popeljali plesalce na jubilejni festival v Lignano

Nagrajena mala skupina koreografinje Jasne Glažar.

"Plesnega festivala v Lignanu se udeležujemo že zadnjih nekaj let, saj je odlična priložnost, da "lanska" ekipa še enkrat zapleše skupaj ter neobremenjeno uživa. Meni in mojim plesalcem predstavlja predvsem zabavo, dan, ki si ga vzamemo zase, da še zadnjič pokažemo formacijo, s katero smo tekmovali v minuli sezoni. V Lignanu imajo namreč eno leto zamika pri starostnih kategorijah in zato lahko še vedno ˝stara˝ ekipa pleše skupaj. Moji plesalci niso obremenjeni z denarnimi nagradami in to ni motivacija udeležbe tekmovanja, smo pa veseli lepe uvrstitve, saj si s tem povrnejo stroške lepega izleta in druženja. Letos sem se na tekmovanje odpravila le v nedeljo popoldne, z dvema skupinama- pionirsko in mladinsko, ki sta si priplesali 1. mesto v kategoriji URBAN MINI FORMATION ter 2. mesto v kategoriji URBAN JUNIOR FORMATION. Na svoje plesalce sem nadvse ponosna, predvsem zaradi tega, ker so srčni plesalci, ki jih je užitek gledati, kako se zabavajo, smejijo in delajo, kar jim je najljubše – plešejo. Nad organizacijo nimam pripomb in menim, da opravljajo odlično delo za ples in plesalce. Ob tej priložnosti pa bi želela čestitati vsem udeležencem festivala za njihove uvrstitve, predvsem pa trenerjem in koreografom," je povedala koreografinja in pedagoginja Azra Selimanovič iz Urške.

Koreografinja Azra Selimanovič s svojimi plesalci na lignanskem festivalu.
Dopolnila jo je klubska kolegica Mimi Marčac Mirčeta: "Navdušena sem bila nad kvaliteto plesa na letošnjem festivalu v Lignanu. Videli smo zelo dobre mlade baletne plesalce in plesalce modernega plesa. Naši so blesteli v kategoriji show in fantazi. Zmotilo me je, da jazz ni imel svoje discipline in so ga dali v moderen skupino. Zato je bila za njih uvrstitev med prve tri izredno težka. V nedeljo zvečer na Master Gala smo videli izredno lep in raznolik šov program najboljših plesalcev letošnjega že 30-ga festivala v Lignanu."
Maša Pušnik na podelitvi nagrad.
Rezultati plesalcev iz PK Urška. Maša Pušnik – Flamingo – koreografinja Mimi Marčac Mirčeta (kategorija: solo children show): 2. nagrada,        Maša Pušnik – Smile – koreograf Blaž Godec  (kategorija: solo female children modern): 4. mesto, Staša Tušar – Llorando- koreograf Blaž Godec  (kategorija: solo junior show): 1. nagrada, Staša Tušar – Milord – koreografinja Mimi Marčac Mirčeta (kategorija: solo junior modern): 4. mesto, Staša Tušar in Ingrid Tušar – Fire and Ice koreograf Blaž Godec in trenerka Mimi Marčac Mirčeta (kategorija: duo adults show): 1. nagrada.
Nagrajeni sestri Ingrid in Staša Tušar.
Mala skupina (Jasna Glažar, Katja Glažar, Katja Pislak, Staša Tušar, Urška Matušin) – Illusion – koreografinja Jasna Glažar – (kategorija: group over 16 modern): 3. nagrada,Velika pionirska formacija –  Four seasons – koreografinja Mimi Marčac Mirčeta (kategorija: formation mini fantasy): 4 . mesto

View Gallery 4 Photos