Matevž Česen. Pustite mi leteti, živim svoje sanje, a vem, kje so realna tla!

Koreograf, plesalec in pedagog Matevž Česen v seriji fotografij Angel in me fotografinje Tije Ažman

Od januarja pa do danes je bilo le pet dni, ko sem bil povsem prost in niso bili namenjeni plesu, a možgani tudi takrat niso počivali, saj mi glava ne da miru, da ne bi plesala … Za mano so letos že izjemni in veliki projekti tako v vlogi plesalca kot koreografa. Kot plesalec sem del muzikala Trač ali mnogo hrupa za nič, ki je uspešnica in povsem razprodan v Mestnem gledališču ljubljanskem. Koreografiral sem muzikal Alpska saga, ki trenutno gostuje po vsej Sloveniji.

Bil pa sem tudi del promocije muzikala Vesna, ki šele prihaja na slovenske odre. Kot koreograf in plesalec sem sodeloval na festivalih Ema, Slovenska popevka, Pop Rock. Z nacionalno televizijo Slovenija zadnja leta odlično sodelujem in med drugim smo snemali tudi oddajo Vse je mogoče, ki je dobitnica nagrade žarometi za najboljšo razvedrilno oddajo. Nazadnje smo posneli televizijsko poroko v sklopu oddaje Dobro jutro, ki bo na ogled prihodnji teden. Vmes mi je uspelo pobegniti še v tujino, kjer sem delal ‘workshope’. Zelo pa mi je žal, da sem moral nekaterim projektom reči tudi ne, saj se časovno nikakor ni izšlo, a sem kljub temu nekaj manjših nastopov tudi izpeljal, med drugim plesni del veličastnih maturantskih plesov v Stožicah pod okriljem plesne šole Bolero.
Pod mojim vodstvom so zdaj tri polne ekipe oz. 70 plesalcev, ki so bili na vseh kvalifikacijah za državno prvenstvo, ki bo potekalo konec junija v Hali Tivoli v organizaciji plesne šole Bolero, vedno med najboljšimi in s številnimi zmagami. Na podelitvi plesnih nagrad Plesne zveze Slovenija za leto 2016 sem prejel nagrado za naj koreografa leta. Konec meseca odhajam na sojenje državnega prvenstva na Slovaško ter nato od tam naravnost na evropsko prvenstvo v jazzu in modernu v Prago. Pred tem pa še en izjemen dogodek, 15 let City parka na ljubljanski Špici, kjer bo plesno-modna revija na splavu nad Ljubljanico. V tako kratkem času sem spoznal ogromno novih ljudi in v čast mi je, da sem ravno jaz imel in imam priložnost sodelovati z njimi. Hvaležen pa do neba in nazaj vsem na moji plesni poti.
Ravno ta teden sem podpisal še pogodbo za novo predstavo za Opero in balet Ljubljana, ki prihaja jeseni.  Po moje sem še kaj izpustil, a pustite mi leteti, to je tako lepo, živim svoje sanje, a vem, kje so realna tla, in na to temo vsega dogajanja sva s Tijo Ažman posnela serijo fotografij, ki izžarevajo moč strasti, poimenovala sva jo  ‘Angel in me’ ter napovedujejo tudi novo sodelovanje. (je za naš portal komentiral plesalec, koreograf in pedagog Matevž Česen dogajanje od januarja pa do danes, ko le pet dni ni bilo namenjenih plesu)

View Gallery 4 Photos