Matevž Česen. Bolerovci na odru z velikim tenoristom Andreo Bocellijem

Ponosni plesalci Matevž Česen, Petra Ravbar in Matic Bizjak v Stožicah

Po nastopu najboljših mladih hiphoperjev z Justinom Bieberjem v Zagrebu smo v družbi svetovne zvezde zaplesali tudi jazzarji iz Plesne šole Bolero. V razprodani dvorani Stožice smo v soboto zvečer na odru z italijanskim tenoristom Andreo Bocellijem zaplesali Matevž Česen, Petra Ravbar in Matic Bizjak. V Boleru pravimo, da je samo naključje botrovalo temu, da smo dobili dva tako velika nastopa v razmiku le dveh tednov. Na željo žene Andree Bocellija, ki si je želela, da je koncert popestren s plesom, so se hrvaški organizatorji v sodelovanju z italijanskimi obrnili prav na Janjo Pušl, ki se je z veseljem odzvala in plesne nastope zaupala meni, in po navodilih naročnikov smo pripravil romantično-klasični duet.

Svetovno poznani italijanski tenorist Andrea Boccelli je minulo soboto nastopil v ljubljanskih Stožicah …
Tako sva s Petro Ravbar zaplesala na  glasbo Music for the night iz muzikala Fantom iz opere. Matic Bizjak pa je sestavil in odplesal koreografijo na glasbo Be my love. Koncert je trajal dobri dve uri, v dveh delih z 20-minutnim odmorom, in v samem zaključku koncerta smo celotno dogajanje popestrili še slovenski plesalci pred več kot dvanajsttisočglavo množico oboževalcev (nekateri so odšteli za vstopnico tudi po 250 evrov).
… in napolnil dvorano do zadnjega kotička.
Zame je bil to nor dan. S plesalci tekmovalci sem zaključeval treninge pred odhodom na svetovno prvenstvo in hitel sem z ene generalke na drugo, najprej na nastop v Slovensko filharmonijo in nato v Stožice na koncert Andree Bocellija. Dvourno generalko smo opravili sami le z orkestrom in dirigentom, saj je Andrea prišel le na zadnjih deset minut. Tudi za odrom nismo imeli stika z njim, le po naključju smo se srečali na hodniku, saj smo imeli garderobo eden zraven drugega. Smo pa imeli veliko več stika z njegovo mlado ženo, ki je sama pristopila do nas in se nam prijazno zahvalila za sodelovanje. Gre za prijazno in toplo gospo, s katero smo spregovorili nekaj besed. Prav ona je tista, ki je tudi potrdila nastop in koreografijo.
Bolerovski trio: Matic Bizjak (levo), Petra Ravbar in Matevž Česen
Čeprav je bila varnost na izjemno visoki ravni, smo se lahko s prepustnicami popolnoma svobodno gibali, tudi med vajami in čakanjem je bilo za nas zelo lepo poskrbljeno s hrano, pijačo in pozornostjo mednarodnih organizatorjev. Stati na odru pred polno dvorano v Stožicah je bil izjemen občutek, to so tisti trenutki, ki jih nikoli ne pozabiš. Bil je prekrasen večer, pol adrenalina, čustev in naježene kože. Hvala, Janja, za to priložnost! (je Matevž Česen za naš portal opisal občutke, ki jih je doživel s plesalcema Plesne šole Bolero, Petro Ravbar in Maticem Bizjakom, na odru ljubljanskih Stožic, ko so 19. novembra nastopili ob največjem italijanskem tenoristu Andrei Bocelliju.) 

View Gallery 4 Photos