Martina Smodiš z novim vozičkom do plesnih zmag

Martina Smodiš in soplesalec Roman Maček z novim vozičkom (foto: Zavod VID)

V krogu donatorjev, Martininih prijateljev, soplesalcev, staršev in drugih smo skoraj 23-letni paraplesalki Martini Smodiš iz Melincev podelili težko pričakovani plesni voziček češkega proizvajalca Ultina.

Martinin voziček je bil narejen posebej zanjo

Hvala Martininemu donatorju, Zavodu za gradbeništvo Slovenije, ki nam je prijazno odstopil dvorano, kjer smo lahko s prijetnim dogodkom, plesnimi točkami, petjem in prijaznimi besedami ter številnimi dobrimi željami Martino in njenega soplesalca Romana Mačka pospremili na njuni novi plesni poti.

Želimo jima, da se jima uresničijo vse tiste želje in cilji, ki sta si jih zastavila, in da bosta z novim vozičkom lahko segala po zvezdah. Vsem nam sta bila včeraj v velik navdih in spodbudo, kaj vse lahko z vztrajnostjo in pogumom dosežemo, le če si to resnično želimo! Skozi svojo plesno izražanje in glasbo sta ustvarjala neverjetne zgodbe, ki jih z veseljem delita z drugimi. Hvala vama!

Še enkrat hvala tudi vsem vam, dragi donatorji, kar 77 vas je bilo, ki ste omogočili, da se je v dobrih treh mesecih zbralo 8145,74 evra za Martino in njen voziček. Hvala tudi vsem ostalim, ki ste nam pomagali pripeljati akcijo zbiranja sredstev do konca. Hvala številnim Martininim in Romanovim prijateljem, sodelavcem, soplesalcem, sosedom, posameznikom, podjetjem, Lions klubom, občini MS in Beltinci, Barbri Drnač in Paradi plesa, medijem, plesnim klubom, prim. dr. Hermini Damjan in obiskovalcem dobrodelnih predstav (praznični koncert z dobrodelno noto, ki ga je organiziral Goran Bojčevski Quartet in Leo klub Mavrica Celje, predstava Project X za Martino, ki so jo v soboškem gledališču Park izvedli plesalci plesnega kluba Katja Dance Company iz Ljubljane, Valentinov dobrodelni koncert, ki so ga ob zaključku akcije organizirali v Martininem domačem kraju KUD Melinci … pa še bi lahko naštevali.

… (foto: arhiv VID)

Hvala vam, da ste bili del Martinine zgodbe, tudi mi smo ponosni, da smo bili. Martini pa želimo vse dobro, srečno in uspešno še naprej!
Na VID-u pa se že pripravljamo na nove akcije pomoči otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami, zdaj predvsem s štajerskega, pomurskega in primorskega konca. Zbrati moramo kar 23.600 evrov, s katerimi bomo lahko Emi, Taši, Tii, Saški, Aleksandru in Gabi kupili prilagojene računalnike, posebne programe za povečanje zaslonske slike, brajevo vrstico, elektronske lupe, invalidski voziček in plačali terapije. S tem jim bomo olajšali šolanje, omogočili večjo samostojnost, enakovredno vključevanje med videče vrstnike, lažje gibanje in vse tisto, kar se zdi njihovim zdravim vrstnikom samoumevno. (so za naš portal sporočili iz zavoda VID, prek katerega je potekala humanitarna akcija Najdražji plesni čeveljci za nakup Martininega invalidskega vozička.

Na letošnjem državnem prvenstvu v standardu, kjer sta postala državna prvaka. (foto: Marko Mesec)

Martina je presrečna in se zahvaljuje vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali k nakupu z besedami: "Kot aktivni paraplesalki mi bo nov športni plesni voziček pomagal doseči cilje, ki so doslej ostajali nedosegljivi. Ker sem gibalno ovirana, mi možnost izražanja v gibu pomeni ogromno in športna aktivnost je postala nepogrešljiv del mojega vsakdana. Nov plesni voziček mi bo omogočal več svobode – v gibu, izrazu in duhu. Omejitev, ki jih je postavljal neustrezni voziček, pa več ne bo in bo moja strast do plesa lahko zasijala. Prav tako pa bom lahko kot članica slovenske reprezentance v paraplesu z novim vozičkom še naprej ponosno zastopala slovenske barve v tujini, na kar sem zelo ponosna. Še enkrat hvala za vašo pomoč in podporo pri mojih plesnih sanjah."

View Gallery 6 Photos