Maroltovci izvedli prvi folklorni flash mob pri nas. Plesala tudi miss Marika Savšek

Maroltovci so prvi folkorni flash mob v Sloveniji izvedli na Prešernovem trgu …

"V ponedeljek, 22. oktobra, ob 17. uri smo plesalci Akademske folklorne skupine France Marolt popolnoma zasedli Prešernov trg. Pred vidno navdušenim občinstvom, sestavljenim iz turistov in mimoidočih, smo maroltovci izvedli prvi folklorni flash mob v Sloveniji. Plesala je tudi Marika Savšek, Miss Universe Slovenije 2010, dolgoletna članica tamburaškega orkestra skupine.

… prešerca je preplavilo 40 plesalk in plesalcev …
Maroltovci smo uspešno umestili ljudski ples v kontekst sodobnega uličnega performansa, kot je flash mob, in še enkrat presegli meje folklorne dejavnosti. Dejavnost umetniškega poustvarjanja ljudskega plesa (t. i. folklora) je na žalost zaznamovana s številnimi stereotipi. Ravno Akademska folklorna skupina France Marolt predstavlja tisto organizacijo na Slovenskem, ki s svojim delovanjem in vrhunsko produkcijo želi te stereotipe razbliniti.
… plesala je tudi slovenska miss Universe 2010 Marika Savšek …
Flash mob smo maroltovci izvedli z namenom promocije skupine in folklorne dejavnosti na splošno, vpisa novih članov, predstavljal pa je tudi uverturo v 65-letnico, ki praznujemo v letu 2013.
… občinstvo je bilo nad dogodkom navdušeno … (Foto: AFS France Marolt)
Koreografijo sta naredila naš umetniški vodja Tomaž Simetinger in vodja plesne skupine Tjaša Ferenc. Flash mob je trajal približno 5 minut, sodelovalo je 40 plesalcev. To bomo seveda še počeli, ker se je izkazalo za zelo uspešno! (so za naš portal uspešen flash mob komentirali iz Akademske folklorne skupine France Marolt)

View Gallery 4 Photos