Maria Keck. Flamenko v Šoli irskega plesa.

Maria Keck bo nekaj časa poučevala flamenko v Ljubljani (foto: Roberto Moya)

Maria Keck septembra začenja z rednimi klasi v Šoli irskega plesa, na katerih se bodo plesalci utrjevali v tehniki nog, telesa, ritmiki ploskanja, usvojeno koreografijo pa implicirali v glasbeni kontekst. Maria je izjemno muzikalna plesalka, prav tako pa tudi pevka, zato ima neizčrpno znanje flamenka, ki ga bodo plesalci s pridom izkoriščali v improvizaciji z glasbo, konceptu, ki je v flamenku tako močno prisoten kot v jazzu.

… (foto: Daniel Carbonell)

Maria je diplomirala iz sodobne koreografije na Madžarski Plesni akademiji ter magistrirala iz glasbene terapije na španski Univerzi Alcalá de Henares. Njeno plesno izražanje temelji na flamenku ter drugih sodobnih in etničnih plesnih tehnikah. S flamenkom se ukvarja že več kot 15 let, od tega zadnjih osem let živi v Španiji, letošnjo sezono bo preživela v Ljubljani.

… (foto: Roberto Moya)

Pleše in poje z najbolj uglednimi mednarodnimi predstavniki tega žanra po vsem svetu. Izvaja delavnice romskega plesa, meditativnega plesa v krogu, flamenka ter vodi zvočne kopeli na Madžarskem, Hrvaškem, Norveškem, Japonskem, v Sloveniji, Srbiji, Estoniji, Veliki Britaniji in Argentini. V Sloveniji je nastopila s skupino CoraViento v predstavah (Ni)sem, Del Viento, s plesalcem Mitjo Obedom v zasedbi MiMart in predstavi UpoGiB, ustvarja pa tudi s pianistom Tomažem Pačnikom v zasedbi Ex Auro, zato bo njeno znanje dobrodošlo za vse flamenka željne plesalce.

Vabljeni v Šolo irskega plesa na Celovško 175 v Ljubljani, tečaji se bodo odvijali ob sredah od 17.15 do 18.45 in so primerni za vse starosti, zaželeno pa je solidno poznavanje flamenka. Če bo dovolj povpraševanja, med letom odpre tudi začetno skupino, zato se tudi preostali zainteresirani lahko javijo Marii. (vabilo na flamenko delavnice z Mario Keck v Šoli irskega plesa v Ljubljani)

View Gallery 4 Photos