Maja Vidonja. Imamo le eno Zemljo!

Maja Vidonja v plesni akciji za planet Zemlja

Mineva dober mesec karantene in s tem naših online plesnih treningov prek spleta. S plesalci imamo v živo online treninge, pošiljam jim tudi plesno-izobraževalne vsebine, kjer govorimo o zelo različnih temah, predvsem o pomembnosti fizične in psihološke priprave plesalcev, in kako lahko doma nato stvari spravijo v prakso.

Zavedam se, da je za marsikatere plesalce in prav tako nas, trenerje, to težko obdobje, zato sem resnično zelo vesela, da lahko na takšen način ohranjamo stike. Ker ples združuje in povezuje, želim plesalcem omogočiti čim bolj prijetne in realistične treninge od doma, zato imamo organizirane tudi online plesne delavnice, kjer se vsak teden učimo novih koreografij, novih gibov in stilov. Tako da dolgčas nam ni. Se je treba znajti.

Zamisel o tem mini projektu se je v meni prebudila čisto naključno. Namen videa je, da bi ljudje ozavestili, da imamo le eno Zemljo in da je ta virus Zemlji omogočil, da si odpočije. Priča smo lahko številnim izboljšavam v naravi. Prav tako je pomembno, da ostanemo še nekaj časa doma, in močno upam, da bomo po koncu karantene bolj cenili sebe, druge ljudi in stvari, ki jih imamo radi. Želimo vam, da ostanete doma. In ostanete zdravi. (je za naš portal komentirala nastanek videa plesalka, koreografinja in pedagoginja Maja Vidonja)