Ljubi me nežno. Veliko okusov – ena ljubezen.

Ljubi me nežno (foto: Borut Bučinel)

Plesni koncert ponuja očarljivo popotovanje skozi fragmente ljubezenskega diskurza štirih protagonistov; bratov Kristijana in Žigana Krajnčana (Slovenija) ter njunih življenjskih sopotnic; Tsarine Marinkove Krajnčan (Bolgarija) in Kristyne Šajtošove (Češka). Dve nenavadni zgodbi sta navdihnili vse štiri, da v svojem prvem skupnem projektu izhajajo iz življenjskih situacij spoznavanja (preko) drugega, v kar vključujejo svoje največje ljubezni: do partnerja, plesa in glasbe.

Brata Kristijan in …

Skozi impresivne interakcije klasične in improvizirane glasbe ter natančno postavljenega in improviziranega giba se v koncertu prepletajo čutno-vizualne podobe, v katerih glasba postane oder za dve plešoči telesi, ki svoj jezik razvijata na podlagi medsebojnega prejemanja in dajanja ter deljenja z občinstvom.

… Žigan Krajnčan sta se podala znova na skupno kreacijo. (Foto: Borut Bučinel)

Srečanje, prilagajanje, hrepenenje, magija, žalost, nežnost, spomin.  Ambientalni plesni koncert Ljubi me nežno je obenem tudi vrhunska vizualno-zvočna poezija, ki pušča čutom in domišljiji prosto pot. V koncertu bo zato poskrbljeno tudi za brbončice. Veliko okusov – ena ljubezen. (sporočajo iz PR-oddelka Cankarjevega doma in vas vabijo na premiero predstave z naslovom Ljubi me nežno. Premiera se bo odvijala 8. junija, prva ponovitev v nedeljo, 9. junija, druga pa prav tako v nedeljo, 16. junija. Vse predstave ob 21.00 v Klubu Cankarjevega doma. Koreografijo sta prispevala Žigan Krajnčan in njegovo dekle Krystina Šajtošova.)