Klemen&Barbara. Prvič v zgodovini plesa na vozičkih je igrala slovenska himna

Nasmejana Barbara in Klemen v objektivu Gala Jakiča.

"Za nama je pester in zelo naporen mesec. Ljubljana Open 2014, Nizozemska in Rusija. Začelo se je 12. in 13. aprila s prvim mednarodnim tekmovanjem v plesu na vozičkih pri nas. Zelo sva vesela, da so nas organizatorji tekmovanja Ljubljana Open povabili k sodelovanju in skupaj smo s »hodečim« tekmovanjem organizirali še naše. Tokrat v naši kategoriji parov iz tujine sicer ni bilo veliko, ampak kot pravijo, vsak začetek je težak. Organizacija je bila odlična in res je bilo za vse dobro poskrbljeno in tudi gostujoči pari so bili zelo navdušeni. Zaradi tekmovanja na domačem parketu in številnih navijačev sva imela precejšnjo tremo. Bala sva se, da bova ob pomanjkanju treningov zadnjih 14 dni zaradi bolezni imela premalo kondicije in ne bova mogla dati vse od sebe. Ampak takoj, ko sva stopila na parket, sva začutila, da ni nič drugače kot ponavadi, in odlično sva odplesala. Vzdušje je bilo krasno in požela sva bučen aplavz. Tako sva prvi dan v najvišji kategoriji v plesu "wheelchair dancinga"  zmagala v standardnih plesih, naslednji dan pa v latinskoameriških plesih osvojila drugo mesto. Vendar časa ni bilo, da bi uspela slaviti zmago, saj sva se že čez dva dni odpravila na Nizozemsko, kjer sva tri dni pred naslednjim tekmovanjem intenzivno trenirala z najuspešnejšim Nizozemskim plesnim parom. Odzvala sva se tudi povabilu slovenskega veleposlanika g. Romana Kirna v Haagu, kjer sva ga obiskala in ga povabila na ogled tekmovanja.

Veleposlanik Roman Kirn je podelil kolajne Barbari in Klemnu. (foto: Gal Jakič)
Dan pred tekmo so se nama pridružili tudi ostali plesalci Plesnega kluba Zebra, saj se tega tekmovanja tradicionalno udeležuje celotna skupina. Tekmovanje je bilo kot vedno polno odlične energije. Slovenci smo že znani kot najglasnejši navijači in tudi letos ni bilo nič drugače, kar se je očitno obrestovalo. Glasna vzpodbuda slovenske ekipe nama je dala še dodatno energijo, tako da sva se prepustila ritmu in neizmerno uživala, saj nama je bil izbor glasbe pisan na kožo. Končni rezultati so bili za celotno ekipo Zebric celo nad pričakovanji. Prvi dan 19. 4. se nas je v najvišji kategoriji za svetovni pokal v standardu pomerilo kar trinajst parov. Ponosno naj poveva, da sva zmagala in prvič v zgodovini plesa na vozičkih je igrala slovenska himna v kategoriji za svetovni pokal. Naslednji dan, 20. 4., pa sva se pri latinu uvrstila v finale in zasedla odlično peto mesto ter tako svoj lanskoletni rezultat popravila za 5 mest. Tudi ostali slovenski pari so dosegli visoke uvrstitve, tako da je bilo slovensko ekipno veselje res nepopisno. Uspeha se je z nami veselil še naš trener Andrej Novotny, ki se je tokrat preizkusil v vlogi sodnika. Za piko na i pa nam je medalje podelil slovenski veleposlanik iz Haaga. Po naporni vožnji domov zopet ni bilo časa za počitek in proslavljanje, saj sva imela samo en dan časa za ponovno pakiranje ter pripravo na dolgo pot. Najprej z avtom na Dunaj in nato z letalom v Rusijo še na zadnje aprilsko tekmovanje, ki se je odvijalo 25. in 26. 4.. Konkurenca je bila tu precej močna, midva pa sva že občutila utrujenost zaradi številnih tekem in dolgih potovanj, kar se je poznalo pri rezultatu na koncu. Vendar sva kljub temu zelo zadovoljna, saj sva prvič plesala na ruskih tleh, kjer so naju sodniki imeli priložnost prvič ocenjevati, in si pri standardu med trinajstimi pari priplesala odlično šesto in pri latinu sedmo mesto.
Če ob koncu najinega plesnega popotovanja potegneva črto, sva v tem mesecu veliko pridobila, kar je potrdil tudi najin trener, saj je bil z najinimi rezultati zelo zadovoljen. Poleg tega pa sva zopet spoznala veliko novih plesalcev in dobila številne napotke, kako najin ples še izboljšati. Po prihodu je sledilo samo nekaj dni počitka, sedaj pa že dalje pridno trenirava in se pripravljava za tekmovanje v Srbiji, ki bo na začetku junija, ki mu sledi še tekmovanje v Kazahstanu konec julija." (sta za naš portal komentirala pestro dogajanje plesalca in člana Plesnega kluba Zebra Klemen Pirman in Barbara Šamperl