Katja Vidmar. Z navdušenjem o plesnih kolegih MN Dance Company

Katja Vidmar je redna obiskovalka plesnih predstav. (Foto: Albert Podrekar)

V torek smo bili priča izjemnemu plesnemu dogodku, pravemu presežku po našem mnenju najboljše plesne ekipe v Sloveniji in tudi širše. Velik poklon MN Dance Company za to, kar ste nam pričarali na odru Cankarjevega doma v kar 75-minutni plesni predstavi Ikarus. Ekipa plesalcev, zbrana z vseh vetrov, je dihala na odru kot eno, vsak s svojimi karakteristikami, ki so jih nato ostali plesalci integrirali in nadgradili v prepletanju slik in pripovedovanju zgodbe o večni želji človeštva – leteti.

Ikarus (foto: Aljoša Kravanja)

Plesni ekipi Tjaši Bucik, Noemi Capuano, Davidu Micu, Eri Nishibara, Matteu Palumbu, Robertu Preinu, So Yeon Shin, Luki Vodopivcu na čelu z obema plesalcema, koreografoma in vodjema te prestižne skupine Michalu Rynii in Nastji Bremec Rynia iskrena hvala za prikazano. Velik poklon tudi izbrani glasbi in še posebej lučnim efektom, ki so oder spremenili v mistični prostor, ki je enkratno podpiral izjemno telesno naporno plesanje ustvarjalcev.

(foto: Aljoša Kravanja)

In mi si lahko samo želimo še več tovrstnih dogodkov v hramu slovenske kulture in tudi drugje. Lepo je bilo videti neizmerno podporo občinstva, ki so ga večinoma sestavljali plesalci in ljubitelji plesa. Bravo vsem! (je zapisala plesalka, koreografinja, pedagoginja in vodja Katja Dance Company Katja Vidmar na spletno stran njene skupine in pohvalila plesne kolege iz MN Dance Company, ki so res navdušili s predstavo Ikarus na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma. Sicer pa je Katja ena redkih plesnih umetnic pri nas, ki z zanimanjem spremlja plesne kolege in obiskuje njihove predstave.)