Katja Dance Company navdušili v Avstriji. Včasih nam življenje pripelje na pot nekaj, kar je izven naše cone ugodja!

Katja Dance Company na nastopu v Köttmannsdorfu (foto: Albert Podrekar)

Včasih nam življenje pripelje na pot nekaj, kar je izven naše cone ugodja, ampak na koncu ugotovimo, da smo se iz tega veliko naučili. Plesalci Katja Dance Company (Sara Brčvak, Krista Kristina Sicherl, Petra Ramovš, Ana Belac, Zala Zalar in Katja Vidmar) in producent Albert Podrekar smo ta vikend sodelovali z avstrijsko koreografinjo Klaudio Ahrer in organizatorko Sabrino Schiffrer v plesnem projektu ob praznovanju stoletnice koroškega plebiscita v Köttmannsdorfu v Avstriji, kjer smo od petka do nedelje ustvarjali skupno plesno inštalacijo, v kateri smo raziskovali pojem MEJE.

Dve koreografinji v ustvarjalnem zanosu: Katja Vidmar in Klaudia Ahrer

Plesno sodelovanje je povezalo plesalce z različnimi zgodbami in stkalo nova prijateljstva, in res smo ponosni in hvaležni, da smo v nedeljo na nastopu navdušili gledalce.

(foto: Albert Podrekar)


Še najbolj pa smo veseli, da smo bili zaradi res srčnega in ustvarjalnega sodelovanja povabljeni še enkrat in gremo ta vikend znova v Avstrijo, kjer bomo spet ustvarjali in v nedeljo nastopili v vasici Maria Rain, in tokrat gre z nami tudi Tim Lončar. Juhu, spet bomo skupaj plesali in prestopali meje! (sporoča koreografinja in plesalka Katja Vidmar, ki je s svojo skupino Katja Dance Company uspešno nastopila na proslavi ob 100-letnici plebiscita v Avstriji)