Kany Michel Obenga. Tudi Miklavž je ljubitelj plesa

Do tega spoznanja sem prišel letos, ko sem ravno na dan, ko Miklavž razveseljuje otroke, prejel skrivnostno vabilo, ki se je začelo: "Spoštovane športnice in športniki, športni delavci in ljubitelji športa! Ob izteku leta 2014 Vas vabiva na svečano podelitev priznanj najboljšim ljubljanskim športnicam in športnikom, športnikom invalidom, športnim ekipam in trenerjem za dosežke v letu 2014  ter amaterskim športnim delavcem za njihovo dolgoletno delo." Podpisana: predsednik Športne zveze Ljubljana in župan Ljubljane. Takšno vabilo sem prvič prejel in res sem bil presenečen. Še najbolj me je razveselil priložen listič, na katerem je pisalo: "Ker ste med prejemniki enega od priznanj za navedene dosežke, vas prosimo, da se prireditve zanesljivo udeležite."

… s trenerjem Blažem Godcem …
Ker sem bil zelo radoveden, kaj bi to bilo, sem vprašal trenerja Blaža Godca, ki je odpisal le kratko: "Čestitam!" In sem šel na to prireditev. Festivalna dvorana je bila polna znanih in malo manj znanih športnikov in častnih gostov. Podeljenih je bilo veliko nagrad. Prejel sem lep steklen pokal, na katerem piše: Športniku Kanyju Michelu Obengi za vrhunske dosežke v letu 2014. V obrazložitvi je bilo povedano, da sem priznanje prejel za doseženo 1. mesto na minulem svetovnem prvenstvu v Pragi v kategoriji showdance pari mladincih. Naj dodam, da je Pragi sledila še Riesa, kjer sva z Nejo Horvat v isti kategoriji zmagala še na evropskem prvenstvu.
… pokali …
Ponosen pa sem prav na vse svoje letošnje plesne rezultate in pokale, ki jih na pamet skoraj ne znam več našteti, zato prilagam sliko. Iskreno sem hvaležen Mimi Marčac Mirčeta in Blažu Godcu za vse, kar sta me naučila, in za vse, kar me še bosta. In hvala Miklavžu … (je za naš portal komentiral prejetje priznanja enega najboljših športnikov Ljubljane plesalec in svetovni prvak Kany Michel Obenga)