Jernej Bizjak! Gibosfera, brezplačno!

Na delavnici GIB:LAB vol.I pod vodstvom Milana Tomášika in Theoa Clinkarda (foto: Zavod 0.1)

Zavod 0.1 že tretje leto zapored pripravlja kakovosten program za mlade plesalce in gibalce od 18 do 29 let. Letošnji gibalni seminar Gibosfera je še posebej namenjen tistim, ki zaključujejo izobraževanje in se podajajo na samostojno ustvarjalno pot, saj naslavlja izzive, s katerimi se bodo srečali znotraj profesionalne plesne kariere. Gibosfera je petdnevni gibalni seminar, ki je vnovič nastal v sodelovanju Zavoda 0.1 in Javnega zavoda Mladi zmaji. Program bo potekal v Ljubljani med 4. in 8. julijem.

Vabljeni na Gibosfero. (Oblikovanje: Hana Jesih)

Osredotoča se na celostno raziskovanje giba in telesnega izraza s poudarkom na razvoju lastne ustvarjalnosti, krepitvi kompetenc in oblikovanju portfolia mladih plesalcev in gibalcev za uspešno vključitev v širši uprizoritveni prostor. Program je nadgradnja preteklih projektov GIBARNA in GIB:LAB, oblikovan v neposrednem dialogu s prejšnjimi udeleženci, in omogoča poglobljen ustvarjalno-raziskovalni proces ter edinstveno podporo udeležencem. Poleg novega plesno-gibalnega znanja bodo udeleženci prejeli aktualne informacije o priložnostih za sodelovanja in delo tako v domačem prostoru kot tudi o možnostih za vstop na trg dela v tujini. Mentorska in podporna ekipa je Jernej Bizjak, Vita Osojnik, Andreja Rauch Podrzavnik, Klemen Janežič, Sara Živkovič Kranjc, Katja Somrak, Nina Meško in Anja Pirnat. Tekom programa bodo profesionalni plesalci, ki so že vpeti v mednarodni prostor, preko online pogovora z udeleženci delili svoje izkušnje in podali koristne nasvete.
Ilustracija članov umentiškega kolektiva Zavoda 0.1 Jernej Bizjak, Sara Živkovič Kranjc in Klemen Janežič (oblikovanje: Hana Jesih)

Vabljeni torej pretekli udeleženci programov GIBARNA ali GIB:LAB, dijaki in študenti KGBL – Srednje glasbene in baletne šole Ljubljana in Višje baletne šole, SVŠGUGL – umetniške gimnazije (sodobni ples), Alma Mater Europaea – Akademije za ples, AGRFT ter tisti, ki se udeležujejo seminarjev JSKD in Plesne zveze Slovenije. Vabljeni so tudi plesalci ljubljanskih plesnih šol ter gibalci, ki svoje znanje in izkušnje nabirajo kako drugače.  Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno! Zaželena je prisotnost na celotnem seminarju, saj se raziskovanje navezuje in nadgrajuje, možen pa je tudi obisk posameznega dne ali delavnice. Za prijavo pošlji e-mail na info@institute01.org z letnico rojstva ter s kratkim sestavkom o dosedanjem plesnem/gibalnem udejstvovanju in motivacijskim delom, zakaj si želiš udeležiti gibalnega seminarja. (sporoča organizator delavnice Jernej Bizjak iz Zavoda 0.1 in vam svetuje, da pohitite s prijavo, saj je na voljo le še nekaj prostih mest.)