Jerca Rožnik Novak. Predstavo neprestano prilagajam glede na trenutne epidemične razmere!

Jerca Rožnik Novak v objektivu Draga Videmška

Predstava je do danes spremenila že veliko oblik in obrazov. Razvijala se je od Irske do Švedske in prek Madžarske v javno generalko na odru Plesnega Teatra Ljubljana. Nato nas je obiskal virus korona, nastala je nova oblika predstave – koronika verzija. Danes so razmere spet drugačne in zato smo se odločili, da ponudimo še tretjo verzijo predstave, tokrat v spletni obliki.

(foto: Ivo Pogorelčnik)


Predstava temeljito poudarja občutek samote, čeprav je spomin na dvojino še vedno zelo prisoten. Raziskovanje odnosa v dvoje in občutka samote vodi v odkrivanje različnih načinov spreminjanja odsotnosti. Odsotnosti, ki je v trenutnih časih še toliko bolj prisotna.

(foto: Drago Videmšek)


Jerca in Veronika sta plesalki in zelo dobri prijateljici. Veronika se pogosto poškoduje. Čeprav sta si zelo različni in živita v dveh različnih državah, ju ljudje velikokrat zamenjajo. Podobni sta si le v določenih lastnostih, ampak trenutno imata popolnoma različni življenji. Jerci je Veronike vedno premalo, zato vedno znova išče nove in nove Veronike. Veronika bi svoj gib opisala z dolgo linijo. Jerca je vsebino in izvedbo predstave dinamično prilagajala aktualnim korona razmeram in tako tudi (on)line išče in vedno znova tudi najde svojo Veroniko. Vsakič znova, z vsako ponovitvijo drugačno. Praznina ponuja prostor za soustvarjanje dueta med plesalkama Jerco Rožnik Novak in Veroniko. Predstava bo, čeprav bo potekala prek spleta, za gledalce interaktivna in v vseh pogledih prinaša svež veter v trenutni slovenski uprizoritveni prostor. Po predstavi pripravljamo tudi program Ples(ni) prepih, kjer se boste gledalci predstave lahko srečali v živo in pogovorili z ustvarjalko. (vabi Plesni Teater Ljubljana na tretjo verzijo premiere predstave 2gether/al(l)one avtorice Jerce Rožnik Novak, ki bo na sporedu v soboto, 27. 3. 2021, ob 20.uri prek spletne platforme Zoom, predhodne prijave so potrebne. Ponovitev predstave bo v torek, 30. 3. 2021, ob 20.uri, prav tako prek Zooma in s predhodnimi prijavami.)