Iz Pariza z ljubeznijo. Eča Dvornik zasnubila Celjanko in Ljubljančanko

"Eča/Etcha Dvornik pripravlja pogodbe za svoj novi plesni izziv v Ljubljani, ki ga načrtuje z Mojco Majcen in Uršo Rupnik. Dve različni plesalki, dve povsem drugi generacij! Ko je videla plesati Mojco Majcen, jo je povabila k sodelovanju in je kar nekaj časa potrebovala, da sta se z Mojco končno domenili, kot vemo, je Mojca ves čas polno zasedena in na vse konce angažirana. Uršo Rupnik, ki se vse bolj predstavlja na profesionalni sceni, pa so ji priporočili prijatelji.

Celjanka Mojca Majcen in …
Torej jeseni pričakujmo ples zrelosti in mladosti, ples v trojnem objemu izraznosti, sodobnosti in baletne ornamentike, plesni performans dveh različnih generacij plesalk, v idejni zasnovi tretje generacije – koreografinje  Eče Dvornik, ki je tudi plesalka in pedagoginja, sicer Ljubljančanka, ki že 25 let deluje na francoski umetniški plesni sceni in občasno tudi prihaja v slovenske loge, tudi k našim bližnjim sosedom. Bo to slovenska plesna sodobnost oplemenitena z dehtečo svežino francoskega parfuma? Letnik No. 2013? Bomo videli!
Ljubljančanka Urša Rupnik sodelujeta pri novi predstavi.
Eča Dvornik pa še potrka po lesu, da se ja kaj ne bi sfižilo. Avdicije je imela kar po hodnikih SAZU-ja, med junijskim bivanjem v Ljubljani in v organizaciji Zavoda Federacija v dogovoru z Gregorjem Kamnikarjem, ki ji je v pomoč in s katerim sta se nedavno tega sprehajala po Parizu.
Plesalec in pedagog Gregor Kamnikar je bil Eči Dvornik v pomoč pri izpolnjevanju birokratskih postopkov.
Tako kot se vsi umetniki v tem času in po celem svetu se tudi Eča bori z administracijskimi obveznosti, da pa ne bi bilo sila dolgočasno to birokratsko pisanje, si je  pisarniško obvezo popestrila kar z lastnim fotoaparatom in vmes posnela še Pariško nebo 30.julija, pred neurjem in vabljivim pogledom z njenega okna na izložbeni blišč naših dni. Kot pravi:" Uf! Administracija! Ampak, brez te ne gre." In se že veseli začetka skupnega dela za novo predstavo z Mojco Majcen in Uršo Rupnik, ki je predvideno za 19. avgust Leta Gospodovega 2013. Premiera pa bo septembra v Cankarjevem domu." (je za naš portal zapisala plesna kritičarka Daliborka Podboj o načrtih koreografinje Eče Dvornik)

View Gallery 4 Photos