Harlekin. Tekmovanje na prvenstvu Dance World Cup. Naša najobsežnejša plesna izkušnja

Ajda Šarman in Naja Podbrežnik (The two of us) …

V Harlekinu – Društvu za umetnost plesa že več kot 40 let gojimo ljubezen do plesa. In očitno postaja, da nas je ta ljubezen že nekajkrat ponesla preko meja Slovenije. Naša letošnja najobsežnejša plesna izkušnja je bilo sodelovanje na svetovnem plesnem prvenstvu Dance World Cup na kanalskem otoku Jersey konec meseca junija. Na tekmovanje smo se uvrstili na državnem predizboru v Kranju (februarja letos), ki je potekalo v organizaciji Baletne šole Stevens, s sedmimi točkami v različnih kategorijah. Tekmovale so plesalke, stare od 12 do 17 let.

… Pia Marolt (All of the stars) …
Že sama uvrstitev v finale tekmovanja je vsem plesalcem Harlekina dala poseben zagon, tako da smo od februarja naprej vsi pošteno garali do naše zaključne slavnostne produkcije, uspešno zaključili z vsemi nacionalnimi izpiti (balet in sodobni ples) in nestrpno čakali na doživetje na otoku. Vsi člani društva (še posebej mlajše deklice) so vse nastopajoče ves čas spraševali, ali jih je kaj strah, kako se bodo znašle na odru, kaj bodo razmišljale … Finalistke so postale naše prave zvezde.
… Živa Steiner (Gravity) …
Dan odhoda je prinesel nepričakovan zaplet – poškodbo plesalke, kar je celotni skupini prineslo veliko nesigurnosti, pa vendar zelo veliko sočutja, tolažbe, sodelovanja … Skupino tekmovalk smo spremljali starši in naša mentorica/koreografinja vseh točk, Andreja Šraj. In tekmovanje samo: odlično organizirano, dekleta so v hudi konkurenci odplesala vrhunsko in profesionalno. Kljub poškodbi Žive Steiner smo dosegli fantastične rezultate. Že prvi dan tekmovanja sta Ajda Šarman in Naja Podbrežnik dosegli odlično 10. mesto v skupini Children Duet/Trio Modern & Contemporary.
… AKT Junior (Between two worlds) …
Naslednji dan so s 7. mestom navdušile plesalke AKT Junior v skupini Children Group Modern & Contemporary.
… Neža Čuvan (Flashlight) …
V ponedeljek so bile na vrsti solo točke starostne skupine Children: Neža Čuvan in Živa Steiner sta dosegli 21. in 23. mesto v množični konkurenci Modern & Contemporary, Maja Kovačić pa fantastično 7. mesto v skupini Jazz in Show dance.
… Maja Kovačić (Feeling good) …
Sledilo je nekaj prostih dni za raziskovanje simpatičnega otoka Jersey. Nastop naših deklet na svetovnem odru sta uspešno zaključili Pia Marolt z 28. mestom v skupini Junior Solo Modern & Contemporary in Špela Jezovšek z odličnim 4. mestom v skupini Junior Solo Sing & Dance.
… Špela Jezovšek (Mother knows best) …
Pri zadnji točki smo združili moči z Vocal BK Studiom in mentorjem Boštjanom Korošcem. Za mlade, neizkušene plesalke je bilo doživetje na odru osupljivo, nabito s pozitivno energijo, kar se je dalo čutiti pri vseh nastopih. Pravi profesionalni oder, glasba, luči – enkratna izkušnja za življenje. Dekleta so se med sabo povezala še bolj, postale so pravi plesni tim, spletle so se še tesnejše vezi. Enako smo čutili tudi vsi spremljevalci, tako da imamo zdaj vsi občutek, da smo plesali na odru …
Ves čas smo dekletom ponavljali, da rezultati niso pomembni – ker res niso. Pomembna je izkušnja, ki smo si jo tako plesalci kot vsi spremljevalci delili; izkušnja, ki je ne bomo pozabili nikoli in ki nam bo zagotovo še kdaj v vsakdanjem življenju koristila: da je tudi ob težavah potrebno vztrajati, da se vse nekako uredi, če si potrpežljiv, da lahko z vztrajnostjo dosežeš vse!
In vse to smo dobili z enim takšnim tekmovanjem! Izkušnja, ki jo bomo radi delili še z ostalimi harlekinovci, pa še s kom … In nazadnje: hvala Andreji za njeno ustvarjalnost, vztrajnost in potrpežljivost; hvala vsem spremljevalcem za nepozabno doživetje in čestitke puncam za izjemne rezultate! (so za naš portal komentirale nastop na plesnem tekmovanju Dance World Cup v Jerseyju članice Harlekina – Društva za umetnost plesa)

View Gallery 9 Photos