Gradimo mostove, ne zidov! Dunking Devils preskakovali Trumpov zid

Akrobati Dunking Devils so spet premikali meje. Na letošnjem pustnem karnevalu v Cerknici so popolnoma presenetili občinstvo s svojo pustno masko, saj so uprizorili preskakovanje Trumpovega zidu na ameriško-mehiški meji. Z masko so želeli izpostaviti absurdnost postavljanja zidu, zato so izvedli šov, katerega sporočilo je preseganje meja tako fizičnih kot tistih, ki si jih sami postavljamo v glavi. 

V akrobatskem šovu Dunking Devils prikažejo zgodbo, kako Donald Trump zgradi zid na ameriško-mehiški meji, Mehičani pa pod njega postavijo trampoline in ga tako poskušajo preplezati. Trump in njegovi agenti jih pri tem bolj ali manj (ne)uspešno ovirajo. Šov je dobil veliko pozornosti tako na sami prireditvi v Cerknici kot tudi na spletu.
Dunking Devils so prišli na zamisel o preskakovanju Trumpovega zidu, ker so želeli izpostaviti perečo problematiko na ameriško-mehiški meji in poudariti absurdnost postavljanja fizičnih pregrad. Zid ima tudi tesno povezavo s tem, kar počnejo, saj je ena od njihovih akrobatskih disciplin hoja po trampolinskem zidu (po angleško trampoline wall oz. “tramp-wall”). Če spremenimo eno črko, se beseda hitro spremeni v “Trump-wall”.
“Dunking Devils smo v svojih desetih letih delovanja prepotovali že mnogo sveta, do zdaj smo nastopili v 47 državah na petih različnih kontinentih, pri tem pa spoznali ogromno različnih narodov in kultur. Prav vsaka od teh izkušenj nam je razširila obzorja. Pomembno se nam zdi, da se ne zapiramo drug pred drugim in da si ne postavljamo mej, tako fizičnih zidov, ki jih gradimo med sabo kot tudi tistih mej, ki si jih pogosto postavljamo v glavi. Le če bomo presegli te meje, bomo lahko dosegli svoj resnični potencial kot posamezniki in kot človeštvo,” je zamisel za šov razložil Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils.
Njihova želja je, da “Trump-wall” šov vidijo tudi v ZDA. Načrtujejo snemanje videa na to temo, ki bi bil dovolj privlačen za ameriške humoristične TV-oddaje, ki obravnavajo politične teme, kot so na primer The Daily Show, Saturday Night Live, The Late Show with Stephen Colbert in podobne. “Že takoj, ko smo prišli na idejo o preskakovanju Trumpovega zidu, se nam je zdelo, da ima viralni potencial. Trenutno za projekt zbiramo sredstva. Potencialnih sponzorskih sodelovanj pri izvedbi bomo veseli,” je še povedal Rozman.
Dunking Devils so znani po premikanju takšnih in drugačnih meja. Letos so se odločili, da jih premaknejo z organizacijo adrenalinskega spektakla Dunking Devils LIVE, ki mu bomo lahko priča 17. in 18. maja v Hali Tivoli. Na največjem slovenskem akrobatskem cirkusu se bodo poleg Dunking Devilsov predstavili še drugi slovenski talenti: večkratni svetovni prvaki v plesu  Artifex, akrobata Flipping Art, magični LED Motion, plesalki na drogu Duo Kamikazete in lanska zmagovalka oddaje Slovenija ima Talent Tjaša Dobravec ter gosti iz tujine Travelers Duo in Da Move Crew. Vstopnice so že v prodaji, več o spektaklu pa si lahko ogledate na www.dunking-devils.si/live (sporočajo Dunking Devils in vas vabijo na nepozaben spektakel v Halo Tivoli)

View Gallery 7 Photos