Globalno plesno tekmovanje Red Bull Dance Your Style je nazaj! Prijavi se in odpleši na svetovni finale!

Nace Novak je lani za las zgrešil vstopnico za finale. (Foto: Matic Trepelj)

Ljubitelj plesa, zdaj imaš priložnost, da na TikToku predstaviš svoje gibe in se uvrstiš na svetovni finale. Preberi si, kaj pravzaprav je Red Bull Dance Your Style Challenge. Globalno plesno tekmovanje Red Bull Dance Your Style je nazaj. Po neverjetni prireditvi v Parizu se Red Bull Dance Your Style Challenge seli v digitalni svet – to je prvo plesno street tekmovanje, ki se bo v celoti odvilo na TikToku. Prijave se zbirajo do 15. novembra. Avdicija je prva faza, potem sledi glavni dogodek: globalno tekmovanje, na katerem se bo med seboj pomeril svetovni talent odkrit v prvi fazi in vnaprej izbrani wildcard plesalci.

Lanska zmagovalka Mel

Gre pa takole. Naloži video na TikTok in se prijavi na avdicijo. Pokaži svoje sposobnosti in se dokaži sodnikom, ki so Majib Kessab (hip-hop), Ibuki Imata (wacking) ter So You Think You Can Dance zmagovalec LeonKida the GreatBurns. Njihova naloga je, da med vsemi sodelujočimi na avdiciji izberejo osem tekmovalcev, ki bodo na globalnem tekmovanju dobili priložnost, da se povzpnejo med zvezde.
Ena od prepoznavnih Red Bull Dance Your Style lastnosti je široka izbira glasbene podlage – od globalnih hitov do klasik. A letos smo deležni novega koncepta, vsak plesalec mora uporabiti 30-sekundno Get Loose Now (Black Eyed Peas) glasbeno podlago. Cilj je, da v sebi najdeš kreativnost in jo tudi uspešno prikažeš.

DJ Vinz

Kdo lahko sodeluje in kdo lahko glasuje? Vsak ljubitelj in ljubiteljica plesa. To pomeni, da se dogodka lahko udeleži večje število plesalcev, prav tako pa nanje čaka večje število gledalcev.

Jaja, lanskoletna udeleženka

Red Bull Dance Your Style Challenge je prijatelj uličnih stilov: plesi, ki imajo svoje korenine v streetu, torej hip-hop, house, popping, waacking … ni pomembno, za kateri stil se odločiš, vsak nudi ogromno manevrskega prostora za originalnost.

(foto: Red Bull)

Vsak ‘battle’, ki se bo odvil v fazi globalnega tekmovanja, bo objavljen na @RedBullDance TikTok kanalu. Tam bodo gledalci imeli možnost, da glasujejo za svojega favorita. Nastop, ki bo v vsakem ‘battlu’ prejel največ glasov, bo napredoval v naslednji krog, vse dokler ne bo okronan zmagovalec. Karizmatičnost je ključna: kot plesalec imaš lahko veliko potenciala, a če se ne boš povezal z gledalci, imaš slabše možnosti za zmago. Najuspešnejši plesalec na 2020 izzivu bo dobil vstopnico za Red Bull Dance Your Style 2021 finale. Svoj video lahko naložiš med 5. in 15. novembrom 2020. Sledilo bo globalno tekmovanje, kjer lahko glasujejo vsi. Druga faza se bo odvijala med 30. novembrom in 13. decembrom na @RedBullDance TikToku! Več informacij najdeš na www.redbulldanceyourstyle.com, svoj glas pa boš lahko oddal na @RedBullDance TikToku. (sporočajo in vabijo na avdicijo za slovito tekmo vseh tekem iz Red Bull Slovenija. Naj spomnimo, da se je lanske tekme v Zagrebu udeležila četverica slovenskih plesalcev, in sicer Teja Modrijan, Roman Urek, Žigan Krajnčan in Nace Novak. Slednji si je priplesal drugo mesto in izgubil proti plesalki Melisi, ki si je prislužila vstopnico za svetovni Red Bull Dance Your Style svetovni finale v Parizu. Letos je seveda vse on line na TikToku, a organizator zagotavlja, da ne bo nič manj zanimivo.)