Glasujte za Miho Florjanca Lukana, da postane prejemnik štipendije Mladi upi

Namenite glas za Miho Florjanca Lukana, slovenskega plesnega talenta. (foto: Mateja J. Potočnik)

V teku je glasovanje za prejemnike finančnih sredstev razpisa Mladi upi 2018 in med njimi je tudi plesalec Miha Florjanc Lukan. Takole so o Mihi zapisali na spletni strani Zavarovalnice Triglav, ki akcijo organizira: "Karizmatičen in energičen šestnajstletnik ima pred seboj čudovito plesno kariero. Motivira ga predvsem občutek svobode, ko je na odru le on, ples in glasba.

Pleše skupaj v skupini in pa v solo interpretacijah. Trener Mitja Popovski ne hvali le njegove telesne pripravljenosti, ampak predvsem njegovo umetniško žilico, da ima neverjetno sposobnost interpretacije. Miha se poleg treningov in tekmovanj udeležuje tudi plesnih poletnih šol, festivalov in sodeluje v mnogih uspešnih predstavah. V lepem spominu ima sodelovanje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, s katero je posnel kratek video na temo mladi in apatija z naslovom Odkrij ples v sebi.

… (foto: Mateja Jordovič Potočnik)

V prihodnje si želi aktivnega pridobivanja plesnega znanja, rad pa bi se udeležil še mnogih plesnih tekmovanj in festivalov ter izobraževanj doma in po svetu. Rad bi prišel tudi na akademijo za ples v tujini. Kamorkoli bo že šel, ples bo vedno del njega, saj je ples njegovo življenje, daje pa mu tudi občutek svobode in ga napolni z energijo. Miha obiskuje 2. letnik Waldorfske gimnazije v Ljubljani, kjer je zaključil tudi nižjo glasbeno šolo za saksofon. Rad se druži s prijatelji, rad posluša glasbo, uživa v športu in nadvse rad potuje."

Miha v plesni akciji

Miha je prejemnik bronaste plakete Plesne zveze Slovenije za vrhunske tekmovalne dosežke v letu 2016 in dveh bronastih plaket Plesne zveze Slovenije za vrhunske tekmovalne dosežke v letu 2017, član plesne predstave Sloafrica v Španskih borcih leta 2017, v žepu ima 1. in 3. nagrado na Slovenskem baletnem tekmovanju TUTU, 5. mesto na svetovnem prvenstvu na Poljskem leta 2015 in 5. mesto na svetovnem prvenstvu v Nemčiji leta 2016. Za Miho lahko glasujete do 12. aprila do 13.00, in sicer na spletni povezavi https://www.mladi-upi.si/

View Gallery 4 Photos