Gibanica 2023 vabi. Ustvarjalci, prijavite se!

Na podelitvi nagrad na Gibanica 2021 so nastopili Kristyna Šajtošova, Žigan Krajnčan, Ivan Mijačević in Kaja Lorenci. (Foto: Nada Žgank)

Spoštovani producenti in sodobnoplesni ustvarjalci. V izvršni produkciji Društva za sodobni ples Slovenije in koprodukciji zavoda Bunker, Cankarjevega doma, Plesnega Teatra Ljubljana, Zavoda En-Knap, zavoda Maska, zavoda Moja Kreacija, zavoda Emanat, društev Pekinpah, Nagib, DUM in NDA, Mesta žensk, zavoda NEST ter Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti bo med 22. in 25. februarjem 2023 na različnih lokacijah v Ljubljani potekal 11. festival Gibanica – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti. Zgoščen prikaz plesne ustvarjalnosti na Slovenskem bo tudi tokrat dragocena informacija tako za vabljene tuje selektorje kot za domače občinstvo. Enotni program 11. Gibanice bo v celoti izbrala 3-članska selektorska komisija v sestavi: Pia Krämer (Nemčija), Biljana TanurovskaKjulavkovski (Makedonija) in Maja Kalafatić (Slovenija). V uradni program, ki bo potekal v dvoranah Cankarjevega doma, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, Plesnega Teatra Ljubljana in Španskih borcev, je lahko izbranih največ osem predstav po izboru selektorjev.

Za prizorišča predstav, izbranih v program, bomo skupaj z vami, producenti, poskrbeli za profesionalno tehnično izvedbo. Prosimo vas, da si v matičnih gledališčih ali uprizoritvenih prostorih v času 11. Gibanice prihranite proste termine za morebitno izvedbo. Ker želimo, da tudi vi dejavno sooblikujete 11. Gibanico, vas vabimo, da nam do 7. 10. 2022 pošljete prijavo, ki mora vsebovati: natančno izpolnjen prijavni list v slovenščini in angleščini, tehnični rider, delujočo povezavo na posnetek predstave v visoki resoluciji, ki je lahko objavljena na Vimeu, YouTubu ali kakšni drugi spletni strani. Spletna povezava mora delovati do 31. 12. 2022. Povezave, kot so dropbox, google drive, wetransfer ipd., ne pridejo v poštev, in vsaj tri visoko resolucijske fotografije z navedbo njihovega avtorja.

Mojca Zupanič na novinarski konferenci v Cankarjevem domu 5. 2. 2015 ob Gibanici 2015 (foto: Nada Žgank)

Kot producent ali avtor lahko prijavite predstave, ki so bile premierno izvedene po 7. maju 2021 in ki niso bile prijavljene ali izvedene na 10. Gibanici ter bodo premierno izvedene in dokumentirane pred 7. 10. 2022. Nepopolne prijave bodo zavrnjene. Lepo prosim, da prijave pošljete čim prej in ne odlašate z oddajo do zadnjega roka. Ostali pogoji za prijavo na 11. Gibanico: Prijavitelj zagotavlja, da je predstava lahko izvedena v terminu Gibanice (22.–25. 2. 2023); prijavljeno delo je končana produkcija (celostna oziroma izdelana predstava). Finančni pogoji: predstavam, izbranim v program, bodo izplačani enotni avtorski honorarji za izvajalce, koreografe in tehnično ekipo. Producente ali avtorje predstav, izbranih v program, bomo pisno obvestili do 10. novembra 2022. Dodatne informacije dobite na tel. 041 924 515 in e-naslovu kultura_org@yahoo.com (Mojca Zupanič). V želji, da bomo skupaj ustvarili še eno odmevno Gibanico, vas lepo pozdravljamo in še enkrat opozarjamo na zadnji datum prijave: 7. 10. 2022. (vabilo Mojce Zupanič v imenu organizatorjev vsem, ki bi si želeli biti del 11. festivala Gibanica 2023)