Evropsko prvenstvo v rokenrolu v Kazanu. Formacija Briljantina teens bronasta

Mirjam Kerpan Izak s svojimi varovanci Briljantina teens po osvojenem tretjem mestu.

V Kazanu v Rusiji se je v dveh dneh pomerilo 38 formacij v različnih kategorijah. Spektakularno tekmovanje z edinstveno sceno je organizirala ruska rokenrol zveza in plesalci so tekmovali v košarkaški dvorani, ki so jo zgradili za potrebe univerzijade. Na tekmi so bili predstavniki ruskega ministrstva za šport, celotno vodstvo Kazana in republike Tatarstan in cel kup bivših olimpijskih zmagovalcev. Ruska zveza je od svojih prvih mednarodnih tekem, ki so bile na meji regularnosti, zdaj postala najboljši organizator svetovnih rokenrol tekmovanj.

Mirjam Kerpan Izak je kot predsednica mednarodne zveze WRRC pozdravila na odprtju evropskega prvenstva v rokenrolu.
Občinstvo je bilo na predstavami plesalcev navdušeno, sodnike pa je najbolj navdušila formacija Forsage iz Rusije, ki si je priplesala naslov evropskih prvakov (v Ljubljani so bili tretji). Konkurenca pri mladincih je huda in vsaka uvrstitev na stopničke je super. Smo veseli, da smo ostali med top 3. Koreografija je moje delo, glavna dnevna trenerka pa je Anja Skube, Matjaž Izak pa je bil tukaj kot moralna podpora briljantinčkom.
Poleg izvrstne organizacije si bomo tekmo zapomnili še po prvem nastopu plesalcev iz Moldavije, ki so v kategoriji članskih formacij zasedli  sedmo mesto. Že naslednji teden čaka rokenrol plesalce svetovno mladinsko prvenstvo, kjer imamo tudi Slovenci svoje favorite. (je Mirjam Kerpan Izak, plesna trenerka in sodnica, predsednica mednarodne rokenrol zveze WRRC ter predsednica kluba Briljantina, za naš portal komentirala uvrstitev formacije Briljantina teens na tretje mesto v ruskem Kazanu. Briljantina teens so sicer aktualni svetovni prvaki. Poleg ruskih plesalcev, ki so zmagali, so bili mesto pred našimi še češki plesalci.)