Era. Predstava petih ženskih energij v Izoli!

Članice društva Erato (foto: Alter Magic)

Era je celovečerna plesna predstava, ki gledalca/ko popelje skozi zelo intimne procese in prvinske občutke plesalk v petih ženskih energijah: zelena moč, rdeča strast, zlata skrbnost, bela resnica in črna globina. Koreografski pogled na pet žensk, ki jih vsaka nosi v sebi, se izrazi v estetskih plesnih linijah in ekspresijah. Vse ženske energije so enako pomembne in s svojo sinergijo tvorijo popolno, stabilno, zdravo žensko. In to je naša Era! O tem bi morali učiti že majhne deklice v šoli in z zgledom doma, da bi znale kasneje v življenju prepoznati razloge neravnovesja v telesu in v svojih čustvih.

Plesale bodo: Vesna Pinter Stojnić, Nina Grmovšek Seljak, Valentina Tomažinčič, Anastasiya Pruyidze, Ana Petrovska Filipin in Noemi Puzzer.

Ples bo spremljala avtorska glasba LUXASA, svetlobo in sceno bo oblikoval Jaka Varmuž.

Predstava je bila premierno uprizorjena 10. 12. 2021 v izolskem kulturnem domu. Njeno prvo ponovitev zdaj z velikim veseljem in pričakovanjem postavljajo na odprti oder Letnega kina Arrigoni v Izoli v petek, 15. 7. 2022 ob 21. uri, ki kot poletno prizorišče dodaja projektu poseben čar. Predstavi bo sledilo druženje ob glasbi LUXASA in pogostitvi vinarja Klenart.

(foto: Alter Magic)

Kulturno umetniško društvo Erato je bilo ustanovljeno junija 2004 in od takrat dalje neprekinjeno z različnimi dejavnostmi goji in promovira sodobni umetniški ples. V tem času je društvo izpeljalo raznovrstne plesne projekte, pri čemer izstopajo celovečerne plesne predstave in izobraževalni plesni seminarji in delavnice.

(foto: Alter Magic)

Do letošnjega leta so ustvarili 11 celovečernih plesnih predstav. Plesalke članice združuje svoboda in izrazna moč plesa. (sporočajo članice skupine oziroma društva Erato in vas vabijo, da si predstavo Era tudi ogledate)