Ekipa Pro DC. Nikoli ne pozabite na otroka v sebi!

Plesalci ŠK Pro DC občinstvu, ki je v četrtek in petek (4. in 5. februarja) do zadnjega kotička napolnilo veliko dvorano novogoriškega SNG, nismo ponudili le plesne predstave, ampak je bila to že prava  gledališka predstava.

Približno 150 nastopajočih, kolikor se jih v poldrugo uro trajajočem napetem dogajanju, ki je sledilo osnovni zamisli Pet legend Williama Joyca, je gledalcem približalo zgodbo o otroškem verovanju v Božička, velikonočnega zajčka, zobno vilo, spančka Peščenka in Jako Mraza, ob koncu pa tudi vsem odraslim sporočilo, naj nikoli ne pozabijo na otroka v sebi.
Ekipa Pro DC se na polovici plesne sezone že tretje leto zapored ni odločila zgolj za plesno produkcijo, kakršno običajno poznajo plesne šole, ampak smo trenerji  in koreografi, Sara in Nika Mlakar, ki sta se podpisali pod režijo, Veronika Škrlj, Gašper Pregelj in Irena Vecchiet, dokazali, da predstavitev plesne šole ni nujno zgolj nizanje plesnih točk, namenjeno samo otrokom ali staršem in svojcem plesalcev, ampak je lahko zgodba z globoko sporočilnostjo.
Predvsem pa smo dokazali, da ples še kako sodi na gledališke odrske deske. Mladim ustvarjalcem je kot pripovedovalec zgodbe tudi tokrat pomagal gledališki igralec Radoš Bolčina. Varuhi otroškega sveta je predstava, ki si jo želimo še kdaj ponoviti. (je za naš portal sporočila Suzana Mlakar iz ŠK Pro DC)
… (Foto: Ivo Pregelj-Eli)
View Gallery 5 Photos