Edi Činej goljufal. Tri leta prepovedi tekmovanj. A on o tem ne ve ničesar.

Edi Činej v naslednjih treh letih ne sme biti prisoten na nobenem mednarodnem tekmovanju IDO (Mednarodna plesna organizacija), kjer nastopajo njegovi plesalci  (VIP Dance Company: op. a.) v kakršnikoli vlogi (trener, plesalec, vodja ekipe). Hkrati je seznanila izvršni odbor sekcije, da je v skladu z zapisnikom avgustovske seje poslala naši disciplinski komisiji predlog za disciplinski postopek za Edija Čineja kot trenerja, za oba plesalca, ki sta kršila pravilo, za ekipo in zahtevek za finančno odškodnino, saj naša sekcija plesalcem na vseh mednarodnih tekmovanjih pod okriljem IDO plačuje licence, štartnine in subvencije za prevoze, v skladu s sklepom IO. Goljufanje z leti je eden najhujših prekrškov. (tako se je odločila predsednica sekcije za moderne tekmovalne plese Fiona Johnson Kocijančič, ko je s strani disciplinske komisije IDO prejela sklep o zaključenem postopku v zadevi Edi Činej (trener) in mladinske male skupine, ki je bila zaradi goljufanja s starostjo na evropskem prvenstvu v Riminiju diskvalificirana.

Edija Čineja sem prosila za komentar: "O tem ne vem nič, moram preverit pri PZS, jaz nisem prejel nobene odločbe glede prepovedi. Po tvojih besedah pa se mi zdi kazen malce preostra. Ni šlo za goljufijo, joooj kako grdo se to sliši! Prijavili smo se pred odhodom preko aplikacije, ki nas je spustila skozi. Enostavno prepozno smo izvedeli, da plesalec ne sme tekmovati, zato nisem želel, da bi ostal razočaran doma. To ni bila taktika do zmage, saj gre za drugorazredno ekipo, ampak šlo se je samo za zadovoljstvo otrok. Če je tako, kot praviš, je pač usoda taka. V vsakem slabem je nekaj dobrega. Mogoče mi PZS dela še uslugo, saj imamo toliko drugih nastopov, dogodkov in tekmovanj, katere sami organiziramo, da mi stres povezan s tekmovanji PZS, res otežuje razvoj plesne šole, ki že sedaj šteje več kot 350 članov in deluje v 7 krajih po Sloveniji. Vem, da delam dobro za ples, sem strokovnjak na tem področju in to sem tudi dokazal. Če je organizacijo IDO zmotil otrok, ki je eno leto premlad in me je zato kaznovala, bi se lahko najprej vprašali, kolikokrat so me nagradili za vse dobro, kar sem doprinesel k razvoju plesa v Sloveniji in svetu? Imam licenco vaditelja gimnastike, plavanja, trenerja plesa, sodnika in en kup izkušenj, s katerimi znam presoditi, da otrok na tekmovanju ne riskira poškodbe. Bilo je res dobronamerno. Od leta 2007 je vsem dobro jasno, da smo najboljši brejkerji v Sloveniji. Če nas ne morejo premagati v plesu, nas morejo s takimi forami. Čas bo pokazal vse. Ena taka malenkost me sigurno ne bo spravila s tira. So pa res amaterji, da ne znajo niti sporočiti za tako veliko kazen. Moral bi biti nek rok pritožbe, kakšno zaslišanje, karkoli, jaz res ne vem nič o tem. Če je kaj res na tem, naj mi raje dajo, da odvodim 10 predavanj ali neki koristnega …"
Fiona Johnson Kocijančič je peklensko kaznovala Edija Čineja.
V plesnih krogih pa se šušlja, da mu je to visoko kazen namestila kar sama predsednica sekcije modernih tekmovalnih plesov pri PZS Fiona Johnson Kocijančič, ker je jezna, kajti Edi je z ekipo odprl plesno šolo v Kopru, kjer pa naj bi imela do zdaj primat prav Fiona s svojo plesno šolo.)