Dušan Vodlan. Vstopil sem v tista leta, ko me ne zanima več, kaj si kdo misli o meni, saj moji rezultati vse povedo!

Dušan Vodlan in plesalke male skupine iz PK Lukec Krško, ki so lani zasedle tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Budvi (foto: osebni arhiv)

V nedeljo, 17. oktobra 2021, je v Budvi v Črni Gori potekalo svetovno prvenstvo mednarodne plesne zveze WADF (World Artistic Dance Federation). Prvenstva so se udeležili kot slovenska reprezentanca UPZS (Umetniško plesno združenje Slovenije) plesalke moderna iz Plesnega kluba Lukec Krško in plesnega kluba Apollo iz Dravograda ter iz Plesnega studia Petra iz Kopra v šov plesih. Na svetovnem prvenstvu sem prevzel tudi funkcijo supervizorja.

Dušan Vodlan supervizor


Svetovnega prvenstva se je udeležilo več kot 800 plesalcev in plesalk iz 14 držav. Naša številčno mala reprezentanca (20 plesalk) je osvojila kar ti medalje in eno 5. mesto. Najprej je na oder stopila mladinska formacija PS Petra in postala svetovna prvakinja v šov plesih.

Zmagovalna ekipa PS Petra s koreografinjo Petro Bremec

Nato so nastopile Žana Colarič iz PK Lukec in Kaja Ramšak iz PK Apollo Dravograd v modern solo.

Žana Colaric je postala svetovna podprvakinja.

V hudi konkurenci, o tem pove tudi dejstvo, da se je samo pet plesalk uvrstilo v finale. Kaja je osvojila odlično 5. mesto, Žana pa je ob odlični izvedbi postala vice prvakinja in osvojila srebrno medaljo. Čisto na koncu prvenstva so bile na vrsti male skupine v modern, in plesalke PK Lukec so osvojile bronasto medaljo. Iskrene čestitke vsem plesalkam ter njihovim trenerjem in koreografom.

Kaja Ramšak pa je peta na svetu.


Ob robu svetovnega prvenstva v Budvi je potekala tudi letna generalna skupščina mednarodne plesne zveze WADF na kateri so izvolili tudi novo vodstvo zveze. Kot športni direktor PK Lukec in predsednik UPZS, sem bil na tej skupščini izvoljen na mesto podpredsednika zveze, kar je še eno veliko priznanje za mojo življenjsko predanost plesu in razvoju plesne dejavnosti v Posavju, Sloveniji in svetu.

Bronasta mala skupina iz PK Lukec Krško

Še prej sem se kot mednarodni sodnik od 09. 10. 2021 do 10. 10. 2021 udeležil WADF evropskega prvenstva v standardnih in latinskoameriških plesih ter karibskih plesih v solu in parih v Varšavi na Poljskem. Na tem prvenstvu nismo še imeli predstavnikov. Verjamem pa, da se bodo naši plesalci v teh zvrsteh plesa kot tudi v urban street in hip-hop udeležili svetovnega prvenstva, ki bo od 06. 12. do 12. 12. 2021 v Liberecu na Češkem.

Ekipa mednarodne plesne zveze WADF

V življenju se marsikomu veliko dogaja. In tako je tudi z menoj bilo in je še. Ob zadnjem mojem dosežku, ko sem postal podpredsednik WADF, pač ne morem kar tako mimo. Lepo je biti v takšni družbi, kjer drug drugega spoštujemo in poslušamo ter delujemo k skupnemu cilju.
Dolgo sem iskal takšno sredino in jo tudi našel. Ponosen sem, da sem s pomočjo prijateljev vztrajal na svoji poti in se pobral po vsakem padcu in postal močnejši, kljub vsem polenom in žalitvam, ki sem jih moral prenašati med ljudmi, ki me niso videli niti slišali.
Vstopil sem v tista leta, ko me ne zanima več, kaj si kdo misli o meni, saj moji rezultati vse povedo. Ne zanima me več, če me kdo sovraži in opravlja, ker se zavedam, da je teh zelo malo in je tistih, ki me imajo radi veliko več. Pomembna sta mi zdravje in mir in predvsem kakšna topla beseda od tistih, ki jih lahko imenujem za prave in iskrene prijatelje. Da, to so zdaj ta leta, ki sem si jih zaslužil z dolgoletnim trdim delom in s podporo najbližjih. To so čudovita leta.
Izvolitev v predsedstvo WADF je zame velika čast in ponosen sem na to. Je pa to tudi obveza, da bomo s skupnimi močmi delali za dobrobit plesalcev, trenerjev in tudi staršev, ki omogočajo, da se njihovi otroci lahko ukvarjajo z najlepšim dvoranskim športom.
Navajen sem nositi odgovornost in tudi v tej funkciji bom znal najti načine kako pomagati. Navajen sem tudi dajati in dajati za napredek.

S predsednikom WADF Nilsom Haknom Carlzonom


Še enkrat iskrena hvala predsedniku WADF, gospodu Nilsu Hakanu Carlzonu in ostalim v predsedstvu za predlog in Skupščini za izvolitev. Skupaj smo močnejši!!! Lahko tudi povem, da se že pripravljamo na 1. skupščino združenja, ki bo konec novembra v Ljubljani, in da se nam je število članic v tem letu povečalo na 23, kar je zelo dobro za prvo leto delovanja. Pričakujem, da se bodo do skupščine pridružile še nove članice. (sporoča novice o dogajanju na svetovnem prvenstvu plesne zveze WADF in o svojem napredovanju v podpredsednika te zveze predsednik Umetniškega plesnega združenja Slovenije Dušan Vodlan)