Dušan Vodlan več kot zadovoljen z odličnimi nastopi svojih lukcev

"V soboto, 10.11. 2012, se je v Šenčurju pri Kranju odvijal prvi državni kvalifikacijski plesni turnir v Modernih tekmovalnih plesih v novi sezoni. Tekmovanja se je udeležilo tudi devet članov in članic našega kluba, med njimi tudi sedem udeležencev letošnjega svetovnega prvenstva, ki bo čez tri tedne v Nemčiji.

Vsi naši tekmovalci so se odlično odrezali in dosegli lepe rezultate. Pri vseh je viden napredek predvsem v tehniki in natančnosti korakov ter na psihološki pripravi. Tokrat so vsi bili bolj samozavestni in s tem tudi bolj prepričljivi. Opazne so še rezerve, katere bomo morali še izkoristiti do svetovnega prvenstva, predvsem pri mali skupini, ki je na trenutke še preveč neskladna.
Med mladinkami solo smo imeli tri predstavnice, ki so dosegle naslednje rezultate: Lena Škoda je tokrat prvič tekmovala v konkurenci mladink in dosegla 6. mesto, 5. mesto je zasedla Dana de Costa, aktualna državna prvakinja Sara Jurkas Omerzo pa se je morala tokrat kljub odličnemu nastopu zadovoljiti s 3. mestom.
Tudi med članicami solo smo imeli tri predstavnice. Najbolje se je odrezala Teja Volčanjk, ki je osvojila 5. mesto. Na 6. mesto se je uvrstila Brina Lukež, ki je tokrat prvič plesala med članicami. Na 8. mesto pa se je uvrstila Špela Murenc.
Med člani solo je 1. mesto osvojil Luka Vodlan, na 2. mestu pa je pristal Amadej Jankovič, ki je tudi prvič tekmoval med člani.
Med članskimi pari sta tekmovala dva naša para. Sebastijan in Luka Vodlan sta zmagala, na 3. mesto pa sta se uvrstila Amadej Jankovič in Brina Lukež. Gladko je zmagal tudi naš članski trio v sestavi Sebastijan in Luka Vodlan in Teja Volčanjk. Zmagala pa je tudi naša članska mala skupina v sestavi Sebastijan in Luka Vodlan, Amadej Jankovič, Brina Lukež in Teja Volčanjk." (je za naš portal sporočil športni direktor PK Lukec Dušan Vodlan)

View Gallery 5 Photos