Dušan Vodlan odplesal v pokoj. Bilo je ogromno srečnih in uspešnih trenutkov ter tudi nekaj razočaranj in nagajanj ter polen, ampak po vsakem padcu sem vstal še močnejši

Srečno, Dušan!

Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil svoji ženi Zorki, da mi je v teh letih stala ob strani v dobrem in slabem. Brez njenega razumevanja ne bi bilo vseh teh rezultatov in uspehov. Nato svojima sinovoma Sebastijanu in Luki za navdih v lepih in tudi težkih trenutkih, ki so v naši družbi stalnica. Vesel sem, da smo skupaj zmogli tako velike stvari. ‘Respect’! Zelo počaščen pa sem zaradi legende slovenskega plesa, 92- letnega gospoda Franja Kozarja iz Maribora, ki se je odzval na moje vabilo in smo lahko malo poklepetali o plesu.

Dušan s sinovoma Sebastijanom in Luko ter ženo Zorko na podelitvi nagrad Plesne zveze Slovenije


Še posebej pa sem ponosen na začetek svoje plesne poti v Krškem, ko sem bil tako rekoč prepuščen samemu sebi. Tistim, ki so mi pomagali na kakršenkoli način, pa se iskreno zahvaljujem, bilo jih je veliko, zato jih ne bom imenoval, da ne bi koga izpustil.

Sebastijan in Luka nadaljujeta pot, ki jo je tlakoval njun oče Dušan


Bilo je ogromno srečnih in uspešnih trenutkov ter tudi nekaj razočaranj in nagajanj ter polen, ampak po vsakem padcu sem vstal še močnejši. Vsi moji projekti so zrasli iz mojih sanj in jaz sem živel svoje sanje in tako bo še naprej. Zato bi rad vsakemu želel, da sanja svoje sanje in jih naj tudi uresniči. Veliko projektov in sanj se ne uresniči predvsem zaradi enega razloga, in to je vprašanje, ki si ga vsak postavlja: “Kaj si bodo drugi mislili?” Živite zase in svoje sanje! Na koncu se zahvaljujem vsem svojim plesalkam, plesalcem, članom, tekmovalcem in drugim sodelavcem, s katerimi smo doživeli in preživeli veliko lepih trenutkov v Celju, Laškem, Senovem Sevnici, Brežicah, Pišecah, Kozjem, Podčetrtku in drugih krajih po Slovenji, kjer sem deloval. Saj ne vem, koliko je vseh bilo, bilo pa jih je sigurno na desettisoče v 40 in več letih. (razmišlja Dušan Vodlan, ki se je 13. februarja 2020 uradno upokojil. Dušan je ustanovitelj PK Lukec Krško ter pionir plesne dejavnosti v Krškem in Posavju. Odhod v ‘penzijo’ je praznoval v hotelu City Krško s sorodniki in prijatelji, za glasbo in ples pa je poskrbel band Čudežna polja. Seveda pa to ni dokončno slovo, saj bo še vedno prisoten v klubu kot športni direktor in bo deloval kot plesni sodnik v standardnih in latinskoameriških plesih ter modernih tekmovalnih plesih na domačem parketu in drugod po svetu. Srečno, Dušan!)