Dunking Devils uprizorili neverjeten vodni cirkus

Čeprav so svetovno znani akrobati Dunking Devils zaradi epidemije koronavirusa primorani svoje akrobacije začasno postaviti na stran, nas iz samoizolacije še vedno navdušujejo s svojimi dih jemajočimi akrobacijami. V teh težkih dneh so nas razvedrili z novo epizodo svoje spletne serije DD Squad, ki so jo posneli lani poleti. V sodelovanju s številnimi slovenskimi akrobati so Dunking Devils pod Savskim mostom v Črnučah postavili pravi vodni cirkus, za namen katerega so oblikovali posebno železno gugalnico. Fantje, ki pogosto oblikujejo lastne akrobatske naprave, so sedemmetrsko gugalnico s prostorom za štiri osebe sestavljali kar teden dni. Gugalnica, s katero so akrobati dosegli kar trikratnik gravitacijske sile, je leteče vrage pognala 15 metrov daleč in jim v zraku zagotovila obilo časa za premierno izvedbo številnih dih jemajočih trikov. Akrobati so tako med drugim prvič uspešno izvedli dvojno salto z obratom za 1080 stopinj, četvorno salto z enim obratom ter tako imenovani trojni gainer.

Pri snemanju najnovejše epizode za spletno serijo DD Squad, ki si jo je po svetu ogledalo že več milijonov ljudi, so se Dunking Devilsom povezali s številnimi vrhunskimi slovenskimi akrobati. V cirkuški predstavi na vodi lahko na svilenih trakovih zasledimo priznano cirkusantko Dašo Avguštin, Filipa in Blaža iz dua F&B acrobatics, plesalko ob drogu Evo Obscuro in mojstre hoje po traku, za šov na spiralnem drogu pa je poskrbela zmagovalka sedme sezone šova Slovenija ima talent Tjaša Dobravec. Izvedba ne bi bila mogoča brez člana Tomaža Kranjca, ki je fantom priskočil na pomoč pri konstrukciji ogromne gugalnice. Z najnovejšo epizodo DD Squad so akrobati ponovno dokazali, da najlepše zgodbe ustvarjamo skupaj – nauk, ki si ga je še toliko bolj vredno zapomniti v trenutnem obdobju.

“Čeprav je snemanje potekalo že skoraj leto nazaj, vsi skupaj ob gledanju epizode ponovno doživljamo občutke sreče in navdušenja nad izpeljanim podvigom. Ko smo se lotili projekta izdelave gugalnice, nismo vedeli, ali bo sploh delovala, zato smo bili zelo pozitivno presenečeni nad rezultatom. Pri odskoku se resnično počutiš, kot da letiš, medtem ko se med guganjem zaradi močnega pihanja vseskozi zavedaš hitrosti in trojnega pospeška. Veseli in hvaležni smo, da se nam je pridružilo toliko vrhunskih slovenskih ter tujih akrobatov, saj brez njih naš vodni cirkus ne bi bil mogoč. Želja je, da celotno izkušnjo ponovimo, zato komaj čakamo, da bo koronavirus za nami in da se bomo lahko spet povezali ter se skupaj lotili novih adrenalinskih podvigov!” je povedal Maks Veselko, akrobat Dunking Devils in član DD Squad.

Oglejte si video še enega norega podviga skupine Dunking Devils.

Vodni cirkus z ogromno gugalnico je že tretji v vrsti odmevnih podvigov, ki so jih Dunking Devils izvedli pod Savskim mostom. Pred leti so na isti lokaciji posneli viralni video z ogromno tarzanko, ki si ga je ogledalo več kot 42 milijonov ljudi, v sklopu serije DD Squad pa so pod most obesili tudi obrnjeno rusko gugalnico, ki si jo lahko ogledate v njihovi prvi epizodi. (sporoča skupina Dunking Devils)