Društvo Harlekin. V Poreču s plesnimi zvezdami. Naši plesalci imajo odlično tehniko!

Točka Confession v kategoriji group senior je dosegla 3. mesto. (Foto: Harlekin)

V prejšnjem tednu smo se harlekinovci udeležili finala svetovnega plesnega prvenstva DanceStar World Masters 2017, ki se vsako leto odvija v Poreču v zadnjem majskem tednu. Predizborna tekmovanja po svetu potekajo vse od septembra, in s šestimi plesnimi točkami se je naše društvo že marca v Zagrebu na predizboru uvrstilo v finale A in z eno točko v finale B (finale A je rezervirano za plesne točke z najvišjimi ocenami sodnikov na predizboru). Svetovno plesno prvenstvo je letos praznovalo že 10-letnico, v finalu pa je plesalo več kot 55.000 plesalcev z vsega sveta v različnih plesnih zvrsteh in starostnih kategorijah.

V finalu B smo harlekinovci predstavili kvartet plesalk (Ajda Šarman, Daniela Preskar, Naja Podbrežnik in Neža Čuvan) s točko The dream in zasedli v kategoriji Contemporary / modern odlično 2. mesto (starost senior).
V finalu A pa smo predstavili naslednje točke (prav tako v kategoriji Contemporary / modern glede na vrstni red nastopanja): v solo junior kategoriji sta Živa Steiner (točka Crossroads) in Naja Podbrežnik (točka With my own fear) dosegli 7. in 14. mesto, v solo senior kategoriji Špela Jezovšek (točka Cage) in Daniela Preskar (točka Burden) 2. in 8. mesto, kot duet v senior kategoriji sta Maruša Steiner in Nina Kovačić dosegli 11. mesto ter v kategoriji group (senior) s točko Confession 3. mesto (dekleta Ajda Šarman, Daniela Preskar, Maja Kovačić, Naja Podbrežnik, Neža Čuvan in Živa Steiner).
Harlekin je s tem dosegel izjemne rezultate, in tako visoke uvrstitve na svetovnem prvenstvu samo kažejo, da pri nas plesalci dobijo izvrstno plesno tehniko in odlične možnosti plesnega izražanja.
Tudi naša koreografinja Andreja Šraj je tako dobila potrdilo od sodnikov, da je tako njeno koreografsko kot pedagoško delo odlično ter tudi v svetovnem merilu odlično ocenjeno. (je za naš portal sporočila predsednica klub Harlekin Nataša Kovačič o uspehih njihovih članic na minulem festivalu DanceStar World Masters, ki se je odvijalo v Poreču)

View Gallery 5 Photos