Direktor dunajskega festivala ImPulsTanz Karl Regensburger prejemnik velike kanadske nagrade v kategoriji Contribution Exceptionelle!

Karl Regensburger (foto: Yako One)

28. novembra so bili v Studio-Théâtre des Grands Ballets Canadiens v Montrealu v Kanadi razglašeni zmagovalci letošnje nagrade Prix de la Danse de Montréal 2023. Karl Regensburger, umetniški vodja in direktor ImPulsTanz – dunajskega mednarodnega plesnega festivala, je bil izbran za zmagovalca v kategoriji Contribution Exceptionelle. “Njegova neomajna predanost sodobnemu plesu je oblikovala dušo tega velikega dunajskega festivala in ga naredila za prostor, kjer lahko cvetijo ustvarjalnost, inovativnost in umetniški izraz. Njegova strast do plesne umetnosti je navdihnila generacije umetnikov in občinstva ter ustvarila trajno zapuščino v svetu plesa. Ta nagrada za izjemen prispevek je ustrezen poklon njegovemu trdemu delu in viziji, ki sta neizmerno obogatila naša življenja in umetniško kulturo ter vedno dajala čast quebeškemu plesu na tem festivalu,” je izjavil upravni odbor Prix de la Danse de Montréal o odločitvi.

S pokojnim Ismaelom Ivom sta bila ustanovitelja ImPulsTanz festivala. (Foto: Karolina Miernik)

Karl Regenburger se zahvaljuje predvsem številnim kanadskim umetnikom, ker “brez impresivne raznolikosti in umetniškega sijaja naših dolgoletnih kanadskih spremljevalcev, kot so Édouard Lock + La La La Human Steps, Marie Chouinard in njena skupina, Louise Lecavalier, Benoît Lachambre, Dave St. Pierre, Clara Furey, Dana Michel in nazadnje Angélique Willkie, Mélanie Demers ali Lara Kramer, če naštejemo le nekatere, bi bil mednarodni festival prikrajšan za nekaj svojih najbolj opaznih plesnih umetnikov”.

Karl je velik podpornik plesa in plesnih umetnikov, ki jim daje možnost predstavitve na največjem festivalu sveta. (Foto: Yako One)

Prix ​​de la Danse de Montréal je bil ustanovljen leta 2011 in želi promovirati Montreal kot mednarodno središče plesnega ustvarjanja in predstavitve ter počastiti osebnosti, organizacije in ustanove v tej disciplini. (sporočajo iz PR-oddelka festivala ImPulsTanz in se veselijo nagrade, ki jo je prejel direktor festivala Karl Regensburger. Čestita seveda tudi naša ekipa in se veseli s Karlom, ki je velik podpornik Parade plesa od začetkov festivala dalje. V nedeljo tako vabljeni k ogledu reportaže z letošnjega festivala, ki je praznoval 40 let delovanja.)

Vabljeni k ogledu reportaže z dunajskega festivala ImPulsTanz v nedeljo, 3. 12., ob 18.45 na TV3.