Dance Amore prestavljen. Oglejte si predstavo danes zvečer na Kongresnem trgu!

Jurij Batagelj v akciji (foto: Tomaž Lanišek)

Projekt smo zastavili na res visoki ravni v vseh pogledih, tako da priprave potekajo že od meseca januarja. V izgradnji je popolnoma nova in nadgrajena scena, prav tako lučni dizajn, kostumi in glasba. Prihodnji teden že začnemo s treningi posameznih točk. Čaka nas naporno poletje, ampak bomo naredili vse za to, da bomo septembra dvignili Gallusovo dvorano in ljudem pričarali nekaj res nepozabnega!

Vsi plesalci, ki bodo nastopili v predstavi, so  vrhunski plesalci svetovnega kova. Originalni zasedbi se je pridružilo še osem plesalcev iz drugih plesnih vod, kot so hip-hop, modern in šov ples, tako da bo na odru res pestro. Domen Valič je preprosto razred zase, in veseli smo, da se je ansamblu pridružila tudi Zala Smolnikar, ki bo gledalce s svojim žametnim glasom popeljala v čarobna 50-ta leta … (Tako je za naš portal komentiral plesalec in soavtor predstave Dance Amore Jurij Batagelj minulo leto ob nastajanju predstave, ki je doživela premiero 8. septembra lani v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, in nato še devet ponovitev.

… (foto: Tomaž Lanišek)

Jutri (torek, 17. 7) vas na Kongresnem trgu ob 21. uri v okviru Ljubljana Festivala čaka deseta ponovitev v nekoliko prenovljeni zasedbi, saj je originalno sestavo zapustilo kar nekaj plesalcev. Brez skrbi, žirant šova Zvezde plešejo Andrej Škufca bo s soplesalko in ženo Melindo na odru.

… Andrej Škufca in Melinda na nastopu v predsedniški palači …
… Janja Lesar in Kristof Hulboj sta se iz šova umaknila …

Ne bo pa enega najlepših duetov predstave Dance Amore, ki sta ga odplesala Janja Lesar in njen partner Kristof Hulboj.

… Domen Valič je očitno zakopal bojno sekiro z Jurijem Batageljem in bo nastopil …. (foto: Tomaž Lanišek)

Po prerekanjih in neskladjih naj bi jo zapustil tudi Domen Valič, a ga boste jutri zvečer (torek, 17. 7.) ob 21. uri kljub temu videli na odru. Domen je namreč soavtor predstave. Veliko užitka ob gledanju remakea predstave izpred enajstih let The 50′s Show. Predstava bi morala biti na sporedu danes (ponedeljek, 16. 7.) zvečer, a se je Ljubljana Festival odločil, zavoljo slabe vremenske napovedi, da jo prestavi na jutrišnji večer (torek, 17. 7.). Vstopnic ni treba menjati, saj velja isti sedežni red.)

View Gallery 5 Photos