CoraViento. Super ideja! Koprska marina dihala v ritmu flamenka

Taverna, prekrasen prireditveni prostor ob koprski marini, je prvo vročo junijsko nedeljo dihala v ritmu flamenka, tega  temperamentnega in  strastnega ritma španske Andaluzije. V organizaciji Plesno kulturnega društva CoraViento se je od jutra do večera odvijalo pestro dogajanje, na katerem so svojo ljubezen do flamenka prikazale različne plesne in glasbene slovenske zasedbe – CoraViento, Luna Gitana, Luna Flamenca, Živa Heričko & Los Tacones ter Duo Caña, občinstvo pa je navdušila tudi bolj etno obarvana glasba skupine Dirty Sanchez.

Oder se je šibil pod ritmi različnih stilov flamenka, od tistih najbolj tradicionalnih, pa do malo sodobnejših modernih različic te španske umetnosti glasbe in plesa. Odrsko dogajanje je zaključila umetniška plesna predstava Trenutek, ki jo je skupina CoraViento po lanski nadvse uspešni premieri v Kinu Šiška tokrat na slovenskih odrih odplesala že sedmič. Dogajanje je hudomušno povezovala voditeljica Barbra Jermann, ki je občinstvo popeljala čez nešteto zgodb nastopajočih plesalcev in glasbenikov.
V Taverni je odmevalo od topotanja flamenko čevljev,  ploskanja in vzklikov navdušenega občinstva, ki so ga nastopajoči večkrat dvignili na noge. Brez dvoma gre trditi, da je na prireditvi FL.A.M.E.N.K.O. vladal "duende", tisti občutek, ko te vse zavestno zapusti in si v celoti prepuščen le svojemu srcu. Laiki so se s flamenkom ‘okužili’ do te mere, da so se v veliki večini spontano pridružili  t.i. ‘flashmobu’ na koprskih ulicah in dokazali, da je flamenko za vse in vsakogar.
Plesno kulturno društvo CoraViento je s svojim dosežkom neverjetno zadovoljno, kot so po koncu prireditve vse v en glas zaključile glavne plesalke, koreografinje in motor društva – Urška Centa, Manca Dolenc, Mihaela Wabra Kucler, Simona Šturm in Urška Ivanuša. Prireditev F.L.A.M.E.N.K.O. je dokaz, da se flamenko pri nas zelo vztrajno krepi in navdušuje slovensko kulturno sceno. (je za naš portal sporočila ena od koreografinj in plesalk Plesno kulturnega društva CoraViento Urška Centa)
… (foto: Miha Mally)
View Gallery 5 Photos