Cleopatra Purice. Za nami je fantastičen nastop.

Zadovoljna pedagoginja in baletna solistka Cleopatra Purice z eno od svojih varovank (foto: FB)

Letos smo trdo delale in zato je bilo zadovoljstvo z izvedenim nastopom mojih treh skupin še toliko večje. Nastopile so pripravnice s točko Ples v dežju.

Njim se je pridružil 1. razred v točki Vabilo na ples Lea Delibesa, odraslo skupino, ki jo sestavljajo plesalke med 25 in 40 let, pa sem naslovila Upanje na glasbo iz filma 2046 avtorja Šigeruja Umebajašija, tudi njim se je na odru pridružilo nekaj plesalk iz skupine pripravnic. Kostume sta šivali Simona Toš in Martina Toš Potočnik iz SNG Maribor, nekaj dodatkov pa sem seveda dodala po svoji domišljiji.

Ne bi se rada hvalila, ampak res so bili vsi navdušeni nad mojimi točkami. Sem zelo vesela. Sicer pa menim, da je zanimanje za balet še vedno veliko, a kljub temu nekoliko manjše kot recimo lani.

Celoten program je bil zato nekoliko krajši kot lani. (komentira baletna pedagoginja in solistka v ansamblu ter asistentka za določene opere in balet Hrestač v SNG Maribor Cleopatra Purice zaključni nastop svojih treh skupin na Baletni akademiji Antona Bogova v Mariboru. Cleopatra skoraj končuje letošnjo sezono, čaka jo še Labodje jezero v sklopu Festivala Lent, sredi julija gostovanje z baletom Leva desna, leva desna v okviru Ljubjana Festivala in tradicionalni festival v Oderzu. Dopust pa začne 20. julija že skoraj tradicionalno v domači Romuniji ob Črnem morju. Vmes pa verjetno še speče kakšno od svojih neverjetnih tortnih kreacij.)

 

View Gallery 4 Photos